Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Viu l'Ajuntament Actualitat i Participació / Notes de premsa i comunicats / ESGOTADES LES ENTRADES PER A LA XXIV FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

ESGOTADES LES ENTRADES PER A LA XXIV FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

Un miler de comensals es donaran cita aquest dissabte dia 23 a la Pista del Poliesportiu de Puigcerdà a la celebració de la 24ena edició de la Festa del Trinxat, ...

21/02/2019

 

 

ESGOTADES LES ENTRADES PER A LA XXIV FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

Un miler de comensals es donaran cita aquest dissabte dia 23 a la Pista del Poliesportiu de Puigcerdà a la celebració de la 24ena edició de la Festa del Trinxat, principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana i que un any més ha esgotat totes les entrades disponibles.

I  és  que  tal  i  com  és  habitual  els  darrers  anys,  ja  s’han  venut  totes  les  localitats disponibles, motiu pel qual des de l’Ajuntament de Puigcerdà s’ha obert una llista d’espera per si a darrera hora hi ha la baixa d’algun comensal i per tant queda alguna localitat lliure.

La Festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària, on anualment assisteixen un miler de comensals, provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra i que gaudeixen d’un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut –el trinxat– com a protagonista.

Igualment aquesta cita gastronòmica pretén posar en valor els productes de la terra. En aquest sentit els productes de Km0 hi seran ben presents no només amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred) i que serà íntegrament de producció ecològica, sinó també amb les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits, o la vedella km0 que conformarà el segon plat del menú.

El sopar començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. A continuació el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya oferirà l’entrant: Crema de carxofes amb fetge gras d'ànec. Com és tradició el primer plat del menú serà el trinxat cuinat pels restaurants de Puigcerdà, mentre que el segon serà vedella de Cerdanya amb cremós tofonat de nyàmeres elaborada també pel col·lectiu Cuina Pirinenca. Els encarregats de les postres, cignes de nata, seran els pastissers de la comarca. El menú es completarà amb cafès i infusions, vins i licor “El Torb Cerdanya”.

A més tots els assistents al sopar rebran com a obsequi un lot format per diferents productes alimentaris.

La vetllada clourà amb un ball a càrrec de l’Orquestra Montecarlo.

Igualment recordar que a banda de la Festa del Trinxat d’aquest dissabte, per segon any consecutiu tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants de la ruta del “pintxo pote”, ofereixen cada dijous d’aquest mes de febrer tapes elaborades amb els principals ingredients del trinxat.

A més durant tot el mes els restaurants col·laboradors amb la Festa del Trinxat també ofereixen dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional Trinxat de Cerdanya.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Marta Segarra.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda