Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Viu l'Ajuntament Actualitat i Participació / Notes de premsa i comunicats / LA FUNDACIÓ ADIS AMPLIA DES D’AVUI ELS SEUS SERVEIS ASSUMINT EL CENTRE DE DIA QUE HA TANCAT LA FUNDACIÓ “LA PEDRERA” A PUIGCERDÀ

LA FUNDACIÓ ADIS AMPLIA DES D’AVUI ELS SEUS SERVEIS ASSUMINT EL CENTRE DE DIA QUE HA TANCAT LA FUNDACIÓ “LA PEDRERA” A PUIGCERDÀ

Des d’avui la Fundació Adis acull als antics usuaris de “l’Espai Obert” que la Fundació “La Pedrera” oferia al carrer Pla del Fort i que ha tancat aquest passat divendres per motius econòmics.

18/02/2019

LA FUNDACIÓ ADIS AMPLIA DES D’AVUI ELS SEUS SERVEIS ASSUMINT EL CENTRE DE DIA QUE HA TANCAT LA FUNDACIÓ “LA PEDRERA” A PUIGCERDÀ

Des d’avui la Fundació Adis acull als antics usuaris de “l’Espai Obert” que la Fundació “La Pedrera” oferia al carrer Pla del Fort i que ha tancat aquest passat divendres per motius econòmics.

Així doncs des d’aquesta setmana és l’Adis qui assumeix aquest servei que a ten avis que no necessiten assistència mèdicai que per tant no han d’anar a l’Hospital de Dia, però que sí veuen minvades les seves aptituds cognitives o de psicomotricitat.

Segons ha explicat Rafa Villena, president de l’Adis, l’esperit de la Fundació és donar resposta a les necessitats socials que puguin sorgir, com ha estat el cas, remarcant que “l’Espai Adis”, que és com s’ha batejat el projecte, ja compta amb més d’una 15ena de famílies inscrites, que seguiran realitzant el programa d’activitats que feien fins a la data a la Fundació “La Pedrera” com són els tallers de memòria i les activitats adreçades a persones amb malalties neurodegeneratives.

En aquest sentit la Fundació Adis ha contractat la que era la responsable de “l’Espai Obert”, que seguirà fent-se càrrec del servei a la nova ubicació i que a més permet que pels avis el canvi també sigui més senzill. A més els usuaris comptaran ara amb l’ajuda i recolzament del personal de la fundació Adisi un servei de transport que els recull a casa seva i els torna al final de la jornada.

Igualment a la hora de dinar, es subministrarà un càtering, que no només podran gaudir els usuaris de la Fundació, sinó que tal  i com ha explicat Villena, tindrà també la funció de menjador social per aquells avis que encara es valen per ells mateixos però que a la hora de dinar estan sols. Segons Rafa Villena el preu del càtering és molt accessible, però caldrà concertar amb la Fundació l’ús d’aquest servei.

El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Adis, l’Ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal i la pròpia Fundació “La Pedrera” que ha fet una aportació econòmica per tal de remodelar l’espai de l’Adis per tal de donar el millor servei als nous usuaris. En aquest sentit, el local de la Fundació Adis ha patit els darrers 15 dies una important reforma amb la creació d’un office, l’adaptació dels lavabos i la creació de diferents espais d’emmagatzematge, obres que han tingut un cost aproximat de 22mil euros.

L’Espai Adis obre de dilluns a divendres de 10 del matí5 de la tarda, mentre que de 5 de la tarda a 8 del vespre la Fundació seguirà programant les diferents activitats que venia desenvolupant fins a la data. Igualment i depenent de la necessitat, la Fundació valorarà més endavant si és necessari mantenir el servei també els caps de setmana.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda