Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Navegació

Sou a: Inici / Viu l'Ajuntament Actualitat i Participació / Notes de premsa i comunicats / PUIGCERDÀ HA HOMENATJAT AQUEST DISSABTE JOSEP MARIA TEIGNIER BATEJANT ELS ESTUDIS DE RÀDIO PUIGCERDÀ AMB EL SEU NOM

PUIGCERDÀ HA HOMENATJAT AQUEST DISSABTE JOSEP MARIA TEIGNIER BATEJANT ELS ESTUDIS DE RÀDIO PUIGCERDÀ AMB EL SEU NOM

Un centenar de persones s'han donat cita aquest dissabte al migdia als estudis de Ràdio Puigcerdà per retre homenatge a Josep Maria Teignier, un dels impulsors d'aquesta emissora i referent radiofònic a la Cerdanya.

13/01/2019

 

Un centenar de persones s'han donat cita aquest dissabte al migdia als estudis de Ràdio  Puigcerdà  per  retre  homenatge  a  Josep  Maria  Teignier,  un  dels  impulsors  d'aquesta emissora i referent radiofònic a la Cerdanya. L'acte ha comptat amb la presència de la dona de Josep Maria Teignier, Elvira Moure, els  seus  fills  Cristina  i  Eduard,  l'alcalde  Albert  Piñeira,  el  president  del  Consell  Comarcal  de Cerdanya,  Ramon  Moliner  i  una  àmplia  representació  de  l'equip  de  voluntaris  de  Ràdio Puigcerdà, de l'Ajuntament de la Vila i de les nombroses institucions i entitats on Josep  Maria Teignier va estar vinculat al llarg de la seva vida.

Josep Maria Teignier, que ens va deixar el gener de 2018, va ser el precursor, l'any 2005,  de  les  primeres  emissions  de  Ràdio  Puigcerdà,  la  qual  va  néixer  deu  anys  després,  el  novembre  de  2015,  de  la  mà  de  quatre  professionals  de  la  ràdio  de  la  comarca:  Àngel  Gutiérrez, Xavier Cabanas, Rosa Duran i el mateix Josep Maria Teignier.

La trajectòria de Josep Maria Teignier en el món de la ràdio va començar quan tenia setze  anys a Ràdio Puigcerdà. Quan aquesta emissora va deixar d'emetre es va traslladar a Olot,  on  va formar  part  de  la plantilla de Ràdio Olot. L'any 1983 va decidir  incorporar-se  a la  creació de Ràdio la Cerdanya SA, empresa que donaria pas a Ràdio Pirineus, emissora de  la qual en fou fundador i director i amb la qual va estar vinculat fins a la seva jubilació. Josep  Maria  Teignier  també  va  estar  sempre  vinculat  a  l'activitat  associativa  de  la  Cerdanya, formant part de diferents associacions i entitats i col·laborant activament en els  diferents actes lúdics, culturals i esportius organitzats arreu de la vall.

Àngel  Gutiérrez,  en  nom  de  l'equip  de  voluntaris  de  Ràdio  Puigcerdà,  ha  recordat  la trajectòria  radiofònica  de  Josep  Maria  Teignier,  al  qual  ha  definit  com  "la  veu  de  la  Cerdanya",  alhora  que  ha  remarcat  que  va  ser  "el  referent  de  la  radiodifusió  a  la  Cerdanya" i "un excel·lent comunicador" alhora que ha agraït que els ensenyés "tot el que  s'ha de saber en el món de la ràdio" i que continuaran amb la ràdio de proximitat iniciada  per Josep Maria Teignier.

Per la seva part, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha recordat no només el caràcter  alegre, vitalista i de la broma de Josep Maria Teignier, sinó també la seva professionalitat,  remarcant que va ser "un dels principals impulsors de la creació de l'emissora municipal  Ràdio Puigcerdà" i que "un dels millors homenatges que se li podien fer és dedicar-li els  estudis de Ràdio Puigcerdà, ja que l'emissora existeix gràcies a ell".

Els assistents a l'acte, on s'ha descobert una placa amb el nou nom d'"estudis Josep Maria  Teignier",  han  pogut  a  més  conèixer  les  instal·lacions  de  l'emissora  i  assistir  a  la  inauguració d'un nou estudi on principalment es farà el control d'emissió del directe de la ràdio mentre que a l'estudi ja existent es farà la gravació i edició de programes.

Ràdio Puigcerdà és una emissora municipal de proximitat que funciona amb voluntariat i  que vol ser també una plataforma de formació de futurs professionals de la comunicació,  més  que  no  pas  un  mitjà  de  comunicació  comercial.  Tot  i  tractar-se  d'una  emissora  musical al 80%, també incorpora a la seva programació programes de producció pròpia.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda