Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / AMPLIACIÓ DE LA XARXA DE FIBRA ÒPTICA DE PUIGCERDÀ I INSTAL·LACIÓ DE CÀMERES DE VIDEOVIGILÀNCIA A LA VIA PÚBLICA

AMPLIACIÓ DE LA XARXA DE FIBRA ÒPTICA DE PUIGCERDÀ I INSTAL·LACIÓ DE CÀMERES DE VIDEOVIGILÀNCIA A LA VIA PÚBLICA

24/02/2020

Aquest 2020 arriba a Puigcerdà la xarxa oberta de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya. La Generalitat farà arribar aquesta xarxa fins al Museu Cerdà i des d’aquest punt serà l’Ajuntament de Puigcerdà, que ho té contemplat als pressupostos del 2020, qui s’encarregà de fer-ne el desplegament dins del municipi. Qualsevol operador privat que vulgui comercialitzar servei de xarxa s’hi podrà connectar.


Aquest desplegament començarà portant la fibra òptica des del Museu Cerdà fins la plaça Santa Maria, passant pel carrer Escoles Pies, la plaça Cabrinetty i la plaça de l’Ajuntament, alhora que es deixaran instal·lades varies caixes i punts de derivació per tal de poder estendre altres ramals de la xarxa dins del municipi.


Amb aquesta primera fase es donarà servei a alguns dels principals equipaments municipals: Museu Cerdà, Oficina de Joventut, Ajuntament, noves dependències de la Policia Local, Oficina de Turisme, Arxiu Comarcal i Biblioteca Comtat de Cerdanya. Segons ha explicat l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, “aquesta xarxa suposarà un estalvi important al no tenir que pagar les diferents línies de dades que actualment té contractades el Consistori per a aquests equipaments”.


Paral·lelament, aquesta xarxa permetrà instal·lar tot un sistema de càmeres de videovigilància a l’espai públic per millorar la seguretat del municipi, sent les primeres les que s’instal·laran a punts estratègics d’aquest primer ramal com són la zona de l’Institut-Museu Cerdà, la plaça Cabrinetty i la plaça Santa Maria.


Tal i com ha manifestat l’alcalde de la vila, “el sistema de videovigilància estarà centralitzat a les noves dependències de la Policia Local i la idea del Consistori és anar incorporant noves càmeres a mesura que s’estengui la xarxa a altres punts estratègics de la Vila com és l’estació de tren, els accessos a Puigcerdà, les confluències de carrers importants, els llocs més visitats (com l’estany i el parc Schierbeck), o els punts més conflictius I problemàtics (com ara els jardins del Consell Comarcal o les zones d’oci nocturn)”.


La idea és que aquestes primeres càmeres estiguin en funcionament aquest mateix 2020 i que els propers anys 2021 i 2022 s’acabi d’estendre la xarxa de càmeres de videovigilància.
Finalment, l’alcalde ha remarcat que les càmeres de seguretat “a banda d’actuar com un element dissuasiu, també han de garantir la intimitat i privacitat dels veïns, de manera que no podran enfocar les entrades de les vivendes particulars”.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda