Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / OBERTURA ESTABLIMENTS I LOCALS COMERCIALS MINORISTES (Menys de 400m²) A partir 4 de maig

OBERTURA ESTABLIMENTS I LOCALS COMERCIALS MINORISTES (Menys de 400m²) A partir 4 de maig

Menys de 400m² - A partir 4 de maig

03/05/2020

Les botigues que fins ara estaven obertes, podran seguir-ho fent en les mateixes condicions que fins ara, i respectant les mesures de seguretat i higiene. Aquestes són: establiments d’alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, farmàcies, metges, òptiques, productes ortopèdics, productes d’higiene i neteja, premsa i papereria, combustible per automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per animals de companyia, comerç per internet, telefonia, correspondència, tintoreries i bugaderies, etc.). Els establiments que poden estar oberts també poden fer lliuraments a domicili   

La resta de botigues de menys de 400 m², perruqueries, centres d’estètica i fisioterapeutes poden obrir a partir del dilluns 4 de maig, amb les següents condicions:

 • Cita prèvia i amb atenció individualitzada als consumidors. Per tant, només acceptaran un client per cada dependent. No es poden habilitar zones d’espera a l’interior. 
 • Cal respectar la distància de separació entre clients i treballadors: 1 m si hi ha elements de protecció o barreres, i 2 m si no hi ha elements de protecció o barreres. Distància entre clients: 2 m, que hauran d’assenyalar-se de forma clara amb marques al terra, cartelleria, senyals, balises, etc. La instal·lació de mostradors o mampares és recomanable.   
 • Hauran de prioritzar l'atenció als clients de més de 65 anys en les franges habilitades per a les seves sortides (entre les 10 i les 12 h i entre les 19 i les 20 h). 
 • Es poden establir sistemes de recollida en el local comercial dels productes adquirits, evitant les aglomeracions a l’interior del local i en els seus accessos. 
 • Els clients restaran a l’interior de les botigues el temps estrictament necessari. 
 • Caldrà netejar i desinfectar els espais dues vegades cada dia, una coincidint amb el final del dia, prestant especial atenció a les superfícies de contacte  (mostradors, terres, mobles, panys de les portes, passamans, perxes, carros i cistelles, etc.). S’utilitzaran desinfectants com dissolucions de lleixiu (1:50) acabada de preparar o altres desinfectants amb activitat antivírica. Després de cada neteja, els establiments es desfaran de forma segura dels materials emprats i els equips de protecció individual utilitzats (EPIs), procedint posteriorment al rentat de mans. També es realitzarà una neteja i desinfecció dels llocs de treball coincidint amb els canvis de torns. 
 • La roba que facin servir els dependents o els treballadors dels comerços també s'haurà de rentar diàriament, en cicles de rentat entre 60º i 90º. 
 • Caldrà garantir una adequada ventilació dels establiments i locals comercials. 
 • Els clients no podran utilitzar els lavabos dels establiments, excepte en casos estrictament necessaris. En aquest darrer supòsit, caldrà procedir immediatament a la neteja dels lavabos.   
 • Tots els establiments han de disposar de papereres, preferentment de tapa i pedal. S’han de netejar de forma freqüent i almenys un cop al dia.   
 • A les botigues de roba i calçat, els emprovadors només podran ser utilitzats per una sola persona. Les peces que s'hagin emprovat els clients s’hauran de netejar i desinfectar, així com també els emprovadors.   
 • Si hi ha zones d’autoservei, el servei l’haurà de prestar un treballador de l’establiment, per evitar la manipulació directa per part dels clients. 
 •  En el cas de les perruqueries, centres d'estètica i fisioterapeutes, s’han d’utilitzar els equips de protecció individuals oportuns que assegurin la protecció tant del treballador com del client, i mantenir una distància de 2 m entre clients. 
 • Els desplaçaments als establiments i comerços minoristes podran fer-se únicament dins el municipi de residència, llevat que el servei o producte no es trobi disponible en el municipi. 
 • No es podran reincorporar a aquests establiments els treballadors que estiguin en aïllament domiciliari per diagnòstic de COVID-19, aquells que tinguin algun dels símptomes compatibles amb la COVID-19 i els treballadors asimptomàtics que es trobin en quarantena domiciliària per haver estat en contacte amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada de COVID-19 
 • Si un treballador comencés a tenir símptomes de COVID-19, ha de posar-se en contacte telefònic amb els serveis de salut i abandonar el seu lloc de treball fins que un professional sanitari valori la seva situació. 
 • És responsabilitat del titular de l’activitat econòmica garantir que els treballadors comptin amb equips de protecció individual adequats i gels hidroalcohòlics (o aigua i sabó en el seu defecte). L’ús de mascaretes és obligatori quan no pugui garantir-se la distància de seguretat de 2 m entre clients i treballadors.

 

LLIURAMENT DE MATERIAL DE PROTECCIÓ PER ALS ESTABLIMENTS COMERCIALS

Si tens un establiment comercial al municipi de Puigcerdà i necessites mascaretes, guants o gel hidroalcohòlic, envia un mail a comunicacio@puigcerda.cat i te’n farem arribar.

En el mail has d’indicar el teu nom si ets autònom o el nom de l’empresa, NIF, adreça, telèfon i persona de contacte, el nombre total de treballadors i horaris per fer el lliurament.

En els propers dies es lliuraran mascaretes FFP2 per als treballadors/es dels comerços del municipi.

Accions del document

Destacats

 • Tauler d'anuncis
 • Urbanisme
 • Segell transparència
 • Avísos afectacions mobilitat
 • Ràdio Puigcerda