Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / FIRA DE PUIGCERDÀ 9 I 10 DE NOVEMBRE. CONCURS NACIONAL DEL CAVALL PIRINENC CATALÀ 16 DE NOVEMBRE

FIRA DE PUIGCERDÀ 9 I 10 DE NOVEMBRE. CONCURS NACIONAL DEL CAVALL PIRINENC CATALÀ 16 DE NOVEMBRE

Nota de premsa de la Fira de Puigcerdà i del Concurs Nacional del Cavall Pirinenc i un enllaç amb fotografies de la roda de premsa celebrada 06.11.2019

06/11/2019

FIRA DE PUIGCERDÀ 9 I 10 DE NOVEMBRE. CONCURS NACIONAL DEL CAVALL PIRINENC CATALÀ 16 DE NOVEMBRE

Puigcerdà té una llarga tradició de fires i mercats. Concretament, després de la repoblació de la Vila pel rei Alfons I l’any 1177, ja al juny de 1182 es va establir la fira. Aquesta es va crear amb caràcter perpetu i anual, posant els firaires sota la protecció reial. Aquest privilegi fou confirmat repetidament pels monarques successors.

Fruit segurament del volum comercial assolit i de la necessitat d’expansió, l’infant Jaume de Mallorca concedí, el maig de 1270, permís per celebrar una segona fira per Tots Sants, que ha perdurat fins els nostres dies.

L’emblema de la fira de tardor és el Concurs i la Fira de Cavalls, la mostra de bestiar equí més important del país amb una xifra al voltant del miler de caps de bestiar i un volum considerable de compravenda d’animals.

El tradicional Concurs de Cavalls, que aquest any arriba a la 39a edició, tindrà lloc el matí del dissabte 9 de novembre i es podrà seguir des de les grades instal·lades per l’Ajuntament: a les

10.00 h concurs de sobranyes (femelles nascudes durant l’any 2018), a les 10.30 h concurs de

sobranys (mascles nascuts durant l’any 2018), a les 11 h concurs de terçones (femelles fins a 2 anys i mig), a les 11.45 h concurs d’eugues amb pollí, a les 12.30 h concurs de terçons (mascles fins a 2 anys i mig), a les 13.15 h concurs de quartons (mascles de menys de 4 anys) i a les 14 h concurs de sementals (sense límit d’edat).

També durant el matí es realitzarà el concurs a la millor ramaderia de Cerdanya, amb dues categories: categoria A (lots de 6 eugues amb pollí, 2 femelles de recria i 1 semental) i categoria B (lots de 3 eugues amb pollí, 1 femella de recria i 1 semental). La fira de bestiar continuarà també durant el diumenge 10 de novembre.

Sens dubte, l’Associació de Criadors de Cavalls de la Cerdanya i els ramaders de la comarca són els protagonistes d’aquest certamen, que es complementa amb les diferents parades de la fira multisectorial els dies 9 i 10 de novembre i que estaran ubicades a la zona industrial de l'Estació, al centre de la Vila i als carrers a l’entorn de l’estany i el parc Schierbeck.

Enguany la coincidència diumenge de la fira amb les eleccions Generals farà que, de forma excepcional, s’hagi decidit canviar l’escola Alfons I, habitual col·legi electoral del municipi, per l’Institut Pere Borrell, facilitant així l’accés al centre educatiu a totes aquelles persones que vulguin exercir el seu dret al vot.

Per altra banda, el dissabte 16 de novembre Puigcerdà acollirà, per segon any consecutiu, el Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, concurs que arriba a la seva 12a edició. Serà la tercera vegada que la comarca acull aquest certamen, ja que la primera va ser el 2011, també a Puigcerdà.

Es tracta d'un concurs anual i itinerant en què participen els millors exemplars de les comarques pirinenques de la Cerdanya, el Ripollès, l’Alt Urgell, els dos Pallars, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran. Els participants al certamen nacional se seleccionen prèviament en els concursos que fa cada comarca. El darrer concurs comarcal és precisament el de la Cerdanya i és el que es fa durant la Fira de Puigcerdà.

FOTOS  https://we.tl/t-8s9EGzdDTP

 

Comunicació i premsa.Tel. 972.88.06.50 ext. 32.627.745.617 comunicacio@puigcerda.cat Puigcerdà

Accions del document

arxivat sota: ,

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda