Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / INAUGURAT EL NOU CENTRE DE DIA DE LA RESIDÈNCIA SOCIOSANITÀRIA DE PUIGCERDÀ

INAUGURAT EL NOU CENTRE DE DIA DE LA RESIDÈNCIA SOCIOSANITÀRIA DE PUIGCERDÀ

La Fundació Hospital de Puigcerdà ha inaugurat aquest dimarts 29 d’octubre el reformat Centre de Dia de la Residència Sociosanitària de Puigcerdà.

31/10/2019

INAUGURAT EL NOU CENTRE DE DIA DE LA RESIDÈNCIA SOCIOSANITÀRIA DE PUIGCERDÀ

La Fundació Hospital de Puigcerdà ha inaugurat aquest dimarts 29 d’octubre el reformat Centre de Dia de la Residència Sociosanitària de Puigcerdà.

Amb aquesta reforma, que ha comptat amb una inversió de més de 60mil euros, la Fundació ha incrementat l’espai disponible en més de 100 m2 duplicant l’espai hàbil, i ha modernitzat les instal·lacions existents, alhora que ha traslladat el servei de rehabilitació de la Residència i s’ha augmentat en més d’un 20% el menjador principal dels residents.

Aquestes obres d’ampliació han fet possible la creació de dues zones ben diferenciades. Per una banda el menjador ja existent que ha duplicat el seu espai guanyant també una zona de relax que permet els usuaris gaudir de tranquil·litat en acabar els àpats, mentre que l’antic espai de rehabilitació és ara la zona principal del Centre de Dia i que compta amb una zona de televisió, un espai de relax i lectura amb llar de foc i una àmplia àrea multifuncional. La nova zona permet realitzar la teràpia ocupacional, els tallers d’estimulació cognitiva, les activitat d’oci i l’activitat física.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència de l’alcalde de Puigcerdà i president de la Fundació Hospital de Puigcerdà Albert Piñeira, el gerent de la Fundació, la Presidenta del Consell Comarcal de Cerdanya Roser Bombardó, alcaldes i regidors d’arreu de la comarca, personal sanitari de la Fundació Hospital de Puigcerdà i un gran nombre d’usuaris del Centre de Dia.

El Centre de Dia és un servei d’acolliment diürn per a persones amb diferents graus de dependència que complementa l’atenció pròpia de l’entorn familiar i on es treballa des d’una visió interdisciplinària amb professionals de diferents àmbits que donen suport a les famílies en l’atenció a les persones grans dependents.

Al Centre de Dia es duen a terme activitats i teràpies per potenciar l’autonomia, les capacitats cognitives i físiques dels seus usuaris alhora que també s’ofereix un servei d’atenció a les famílies i a l’usuari per afavorir la qualitat de vida i el benestar emocional. Igualment s’hi realitzen amb regularitat activitats diverses com ara sessions de cinema, musicoteràpia, jocs de taula, sortides esportives i excursions.

L’horari del Centre de Dia és de dilluns a divendres de 9h a 17h, i en els propers mesos es treballarà amb la possibilitat d’ampliar-ho a les 20h i aconseguir obrir els 365 dies de l’any per tal d’oferir un servei integral a la població de la Cerdanya.

Accions del document

arxivat sota: ,

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda