Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / Informació sobre la pandèmia a 18/9/2020

Informació sobre la pandèmia a 18/9/2020

18/09/2020

Actualment, el risc de rebrot és molt alt a la Cerdanya.
Pel que fa al cribratge comunitari realitzat a Puigcerdà els passats dies 9 i 15 de setembre, s’han detectat 61 positius (18 positius el 1r dia de cribratge i 43 positius el 2n dia), de les gairebé 1.200 proves PCR realitzades. Això suposa, en el conjunt dels 2 dies, un 5,1% de casos positius. Queden 7 proves pendents de resultat.
També convé recordar el següent: 
Les terrasses dels bars i restaurants, fins a nova ordre, tenen limitada la seva capacitat al 50% de la que tenien autoritzada fins ara, per tal d’espaiar més les taules i tenir més distància. És a dir, en la mateixa superfície, s’hi poden posar la meitat de taules (en cas que surti un número decimal de taules, s’ha d’arrodonir al número enter superior). 
Se suspenen el actes públics organitzats per l’Ajuntament durant els propers dies. 
Queda suspesa la cursa de patins La Ceretana, d’alpí en línia, prevista per al 26 i 27 de setembre.
Així mateix, es recomana a les entitats, associacions, persones jurídiques i particulars, que minimitzin la realització d’actes públics. 
Es prohibeix temporalment l’accés als parcs infantils i zones poliesportives a l’aire lliure dels parcs infantils, per recomanació de l’Àrea Bàsica de Salut Cerdanya. 
Les visites de familiars a la Residència Sociosanitària de Puigcerdà segueixen suspeses. 
També estan restringides les visites a pacients hospitalitzats a l’Hospital Cerdanya: el adults no en poden rebre; els menors i persones vulnerables, 1 sol acompanyant. La mateixa norma s’aplica als acompanyants en Consultes Externes, Urgències i als CAPs.
Es recorda l’obligatorietat de la mascareta, la necessitat de mantenir la distància social i la importància del rentat i desinfecció de mans.
Es recorda que segueix vigent la normativa de la Generalitat que prohibeix les trobades i reunions de més de deu persones, amb les excepcions previstes a la pròpia normativa de la Generalitat. 
En els propers dies, cal limitar al màxim el contacte social. 
Finalment, les persones en aïllament domiciliari han de respectar escrupolosament la quarantena. 

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda