Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / L’Ajuntament de Puigcerdà i el Departament d’Interior signen tres convenis per reforçar la cooperació i la seguretat ciutadana

L’Ajuntament de Puigcerdà i el Departament d’Interior signen tres convenis per reforçar la cooperació i la seguretat ciutadana

Aquest dimarts 16 d’abril, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Puigcerdà, on ha estat rebut per l’alcalde, Albert Piñeira, diversos regidors del Consistori i els comandaments de Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil.

17/04/2019

Aquest dimarts 16 d’abril, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Puigcerdà, on ha estat rebut per l’alcalde, Albert Piñeira, diversos regidors del Consistori i els comandaments de Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil.

El conseller i l’alcalde han signat tres convenis de col·laboració:

- L’adhesió a la xarxa RESCAT, que assegura les radiocomunicacions mòbils en situacions d’emergències ,que s’utilitza especialment quan fallen tots els sistemes de comunicacions ordinaris i que permet coordinar les actuacions dels diferents cossos policials i de Protecció Civilen situacions d’emergències o de problemes de seguretat.

- La connexió als Sistemes d’Informació Policial (SIP), que permet ala Policia Local connectar-seals fitxers policials del Departament d’Interior per fer consultes i obtenir informació necessària per fer diligències, investigacions o per d’altres serveis.

- El de col·laboració entre l’Ajuntament i el Servei Català de Trànsit en diferents àmbits: el d’atenció a les víctimes i afectats d’accidents de trànsit, els controls de velocitat amb l’aportació d’un aparell cinemòmetre, els controls de drogues amb l’aportació de kits de detecció de substàncies estupefaents i la col·laboració en matèria d’educació per a una mobilitat segura tant per a bicicletes com per a ciclomotors.

 

 El conseller Buch ha agraït la predisposició del Consistori persignar aquests convenis que “permetran fer de Puigcerdà una ciutat més segura i més preparada davant de les emergències” alhora que ha remarcat que“el compromís que ha assumit l’Ajuntament de Puigcerdà ens afavoreix a tots i concretament als veïns i veïnes del municipi”.

Per la seva banda, l’alcalde Albert Piñeira ha destacat que “som una Vila i una comarca amb uns indicadors de seguretat positius i uns índexs de delinqüència baixos, i precisament per això hem de seguir treballant perquè aquests bons resultats continuïn”. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “a Puigcerdà existeix un bon nivell de col·laboració entre tots els cossos policials i que aquests convenis permetran aprofundir la col·laboració entre Policia Local i Mossos d’Esquadra i disposar de més eines per treballar en favor de la prevenció i la seguretat, especialment en l’àmbit de la mobilitat”.

Així mateix, l’alcalde i el conseller s’han marcat com a repte seguir treballant per millorar la seguretat dels ciclistes a les carreteres, per no haver de lamentar més víctimes mortals com ha succeït darrerament a la comarca.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda