Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ, ÚNIC MUNICIPI DEL PIRINEU GUARDONAT EN ELS PREMIS DE TRANSPARÈNCIA DELS ENS LOCALS DE CATALUNYA

L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ, ÚNIC MUNICIPI DEL PIRINEU GUARDONAT EN ELS PREMIS DE TRANSPARÈNCIA DELS ENS LOCALS DE CATALUNYA

Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Puigcerdà ha estat reconegut amb el segell “InfoParticipa” que atorga la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que avalua la transparència...

16/03/2019


L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ, ÚNIC MUNICIPI DEL PIRINEU GUARDONAT EN ELS PREMIS DE TRANSPARÈNCIA DELS ENS LOCALS DE CATALUNYA
Per tercer any consecutiu, l’Ajuntament de Puigcerdà ha estat reconegut amb el segell “InfoParticipa” que atorga la facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i que avalua la transparència i la qualitat de la comunicació i informació pública dels ens locals de Catalunya.
En l’edició d’enguany han estat guardonats 102 ajuntaments catalans (d’un total de 947), 5 dels 42 consells comarcals i 3 de les 4 diputacions.
Aquest premi és una distinció que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, un observatori independent que avalua els ajuntaments pel que fa a la seva transparència, les bones pràctiques, la qualitat i el volum d’informació disponible al web municipal, etc.
L’avaluació té en compte tota la informació referent als representants polítics de l’ens analitzat, les retribucions i declaracions de béns i interessos dels regidors, els recursos humans, els acords dels òrgans de govern, els proveïdors, la gestió dels recursos col·lectius, la gestió dels recursos econòmics (pressupostos, salaris, contractacions, subvencions...), la informació proporcionada del municipi o les eines de participació ciutadana, entre altres.
Concretament, l’Ajuntament de Puigcerdà va obtenir una puntuació del 88,46%, superior a la de l’any anterior. D’aquesta manera, el Consistori puigcerdanès ha estat, per tercer any consecutiu, el municipi pirinenc més ben valorat, essent de fet l’únic ajuntament de l’Alt Pirineu guardonat en la present edició. L’apartat on l’Ajuntament ha obtingut millor puntuació ha estat el de la gestió dels recursos econòmics.
L’acte de lliurament va tenir lloc el passat dia 12 de març i, en nom de l’Ajuntament de Puigcerdà, va recollir el guardó el seu alcalde, Albert Piñeira.
L’alcalde ha destacat que “al llarg d’aquest mandat s’ha fet un avanç significatiu en matèria de transparència i bones pràctiques, especialment gràcies al nou web municipal i al Portal de la Transparència, i que aquest premi suposa un reconeixement a la feina ben feta”. També ha destacat que “el fet de ser l’únic municipi del Pirineu guardonat demostra que els criteris amb els quals s’avaluen els diferents ajuntaments són molt estrictes”.
Puigcerdà, 15 de març de 2019

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda