Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / L’AUCer i la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà celebren el 20è aniversari

L’AUCer i la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà celebren el 20è aniversari

El programa presenta pel 18 de maig una conferència de sor Lucía Caram. Enguany es recupera alguns dels cursos més emblemàtics, i la setmana universitària (9-14 juliol) la inaugurarà el meteoròleg Tomàs Molina.

05/05/2018
L’AUCer i la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà celebren el 20è aniversari

El programa presenta pel 18 de maig una conferència de sor Lucía Caram. Enguany es recupera alguns dels cursos més emblemàtics, i la setmana universitària (9-14 juliol) la inaugurarà el meteoròleg Tomàs Molina

L’Associació Universitària de Cerdanya celebra aquest 2018 el seu 20è aniversari, que coincidirà amb la 20a edició de la Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà. Per això, l’entitat cerdana ha previst diverses activitats i una edició especial de la cita universitària, que recuperarà alguns dels cursos més reeixits d’aquestes dues dècades impulsant la formació i la cultura al Pirineu.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i el president de l’AUCer, Francesc Armengol, han presentat aquest divendres, a la sala de plens de l’Ajuntament, el programa de l’aniversari, que té com a acte més imminent l’organització a Puigcerdà d’una conferència de Sor Lucía Caram. La monja i activista  presentarà el projecte ‘Invulnerables’, que treballa per afavorir la integració i la cohesió social d’infants i joves en alguns dels barris amb més risc d’exclusió de Catalunya. La xerrada serà divendres 18 de maig a 2/4 de 9 del vespre al Museu Cerdà.

La setmana següent, dissabte 26 de maig a l’Hotel del Prado, l’AUCer organitza un curs sobre el món del pernil ibèric, sota el títol Benvinguts al sud, que recupera una de les temàtiques que s’ha ofert al llarg d’aquests anys amb l’aposta per programar activitats tot l’any.

ELS CURSOS

Pel que fa a la Universitat d’Estiu Ramon Llull, aquesta 20a edició se celebrarà del 9 al 14 de juliol i presenta precisament prop d’una vintena de cursos, juntament amb diverses activitats obertes a tothom.  Per a l’ocasió no hi faltaran alguns dels temes emblemàtics de la història de l’esdeveniment, com són els cursos d’iniciació al món dels vins (amb l’enòleg cerdà Toni Cot), de música (amb Joan Vives, enguany sobre l’època de Hadyn) i d’història, com els dedicats als càtars i Occitània (amb Antoni Dalmau), la vida i obra de Caravaggio (amb Joan F. Campo) i la Cerdanya romana (amb Oriol Olesti).

La salut i el benestar es mantenen com una de les senyes d’identitat d’aquesta Universitat d’Estiu i, entre d’altres, presentarà el curs Sabem què mengem?, amb la reconeguda dietista Maria Josep Rosselló, juntament amb Carmen Ferrer i Helena Carrillo. En aquest bloc també s’ofereix els cursos de Qi Gong (amb Neus Pintat), Mindfulness a la vida quotidiana (Ramon Carreras, Richard Boyer i Danae Jiménez), Constel·lacions familiars (Sara Rodríguez), Felicitat personal (Antoni Bolinches), Llibres que et canvien la vida (Sebastià Benassar), Massatge energètic en les cures infermeres (Wai Wai Cho Sum) i Harmonia entre les plantes i l’home (dirigit per Joan Muntané).

A més a més, Puigcerdà acollirà novament la Jornada d’Estiu de la Professió Mèdica, organitzada pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, que celebrarà la 18a edició el dia 13 de juliol. També tindrà lloc la segona Jornada de la Professió Farmacèutica, el 12 de juliol a càrrec del Col·legi de Farmacèutics de Girona.

El programa es completa amb un curs sobre Vinya en altura (promogut pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya) i amb dues noves propostes de la ‘Universitat d’Estiu Júnior’, adreçades especialment a joves i adolescents: el curs ‘SMARTFilms’, en col·laboració amb la Cerdanya Film Comission, i ‘Cuinar amb flors’, amb Núria Bonet. Els residents a la Cerdanya disposen de preu especial en tots els cursos.

ACTIVITATS PER A TOTHOM

La inauguració de la 20a Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà comptarà amb un convidat de luxe: Tomàs Molina. Dilluns 9 de juliol, a les 8 del vespre al Museu Cerdà, el cap de meteorologia de TV3 i professor de la Universitat de Barcelona oferirà la conferència Història i memòria històrica: similituds i diferències. L’acte inclourà una actuació del cor de la Capella de Santa Maria.

Concert de Llibert Fortuny a 2.500 metres

El 10 de juliol, a les 6 de la tarda als jardins del Consell Comarcal, Antoni Bolinches oferirà la xerrada ‘Competència sexual i seguretat personal’. El mateix dia, a les 10 de la nit es farà una nova edició de la Nit dels Estels, al cim de la Tosa d’Alp, amb la col·laboració de La Molina i l’Agrupació Astronòmica de Sabadell. Els assistents, a més a més, podran gaudir d’un al·licient únic: un concert del prestigiós saxofonista Llibert Fortuny, que per primera vegada actuarà a més de 2.500 metres d’altitud.

L’11 de juliol, a les 12 del migdia a la Biblioteca Comtat de Cerdanya, Neus Pintat oferirà una sessió de Qi Gong. I més tard, a les 10 de la nit al llac de Puigcerdà, se celebrarà una Nit de les Arts especial amb el retorn a Puigcerdà del grup Brodas Bros, amb el seu espectacle Hipstory.

Divendres dia 13, al matí s’oferirà una excursió etnobotànica als llacs de Meranges, amb Ignasi Soriano. I a 2/4 de 8 del vespre, el Museu Cerdà acollirà la cloenda, amb una conferència encara per determinar. Per completar el programa d’actes oberts a tothom, el 14 de juliol es farà una excursió per conèixer la natura i el patrimoni del Solsonès.

 

 

AUCer-Comunicació

campus@aucer.org

www.aucer.org    www.puigcerda.cat   

 

Facebook: www.facebook.com/aucercerdanya

Twitter: @aucercerdanya

Francesc Armengol (President): 609 31 46 70

J. Ignasi Cervera   609 27 83 15     

Regina R. Sirvent  669 87 37 07

      

Accions del document

arxivat sota:

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda