Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / PUIGCERDÀ AMPLIARÀ EL MUSEU CERDÀ AMB UN NOU ESPAI DEDICAT ALS CONVENTS MEDIEVALS I AL CONVENT DE CLAUSURA

PUIGCERDÀ AMPLIARÀ EL MUSEU CERDÀ AMB UN NOU ESPAI DEDICAT ALS CONVENTS MEDIEVALS I AL CONVENT DE CLAUSURA

Per encàrrec de l’Ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal de la Cerdanya licitarà en breu la redacció i execució del projecte de la planta -1 del Museu Cerdà de Puigcerdà,..

24/12/2019

PUIGCERDÀ AMPLIARÀ EL MUSEU CERDÀ AMB UN NOU ESPAI DEDICAT ALS CONVENTS MEDIEVALS I AL CONVENT DE CLAUSURA 

Per encàrrec de l’Ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal de la Cerdanya licitarà en breu la redacció i execució del projecte de la planta -1 del Museu Cerdà de Puigcerdà, que es dedicarà a la història del convents medievals de Puigcerdà i a explicar com era la vida en el convent de clausura que avui acull el Museu Cerdà. 

El cost del projecte serà de 195.000 €, que es finançaran amb una subvenció de 100.000 € de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Girona, 80.000 € provinents dels fons europeus FEDER (en el marc d’un projecte per a set equipaments culturals de la Cerdanya) i 15.000 € que aportarà l’Ajuntament de Puigcerdà. Aquesta serà la inversió més gran que s’ha fet mai al Museu Cerdà pel que fa a l’adequació de les sales de la col·lecció permanent.

Segons ha explicat l’alcalde i president del Patronat del Museu Cerdà, Albert Piñeira, “el Museu Cerdà té tres vocacions: primera, ser pol de l’activitat cultural al municipi; segona, tenir exposicions temporals; i tercera, tenir una col·lecció permanent que s’exposi al públic”. Precisament en relació a aquest tercer objectiu, l’Ajuntament va adequar fa uns anys dues sales dedicades a la casa i la família cerdana, i s’ha executat parcialment una tercera sala sobre la història de Puigcerdà. 

El nou espai de la planta -1, a nivell del pati del Museu Cerdà, versarà sobre la importància de les comunitats monàstiques a la nostra Vila (dominics, agustins, clarisses, carmelites, etc.). També s’explicarà que el Museu Cerdà està ubicat en un antic convent de clausura, aprofitant per donar a conèixer de forma interactiva com funcionava aquesta comunitat de monges i com era la seva vida de recolliment i sacrifici, reproduint una de les habitacions on dormien les germanes o adequant la cripta on encara es troben enterrades algunes de les monges que formaren part de la comunitat.

L’alcalde ha remarcat que “la història de Puigcerdà no s’entén sense la història i la importància de les comunitats monàstiques de la nostra Vila”. 

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda