Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / PUIGCERDÀ INAUGURA LES NOVES INSTAL·LACIONS DEL CICLE FORMATIU DE CUINA I GASTRONOMIA

PUIGCERDÀ INAUGURA LES NOVES INSTAL·LACIONS DEL CICLE FORMATIU DE CUINA I GASTRONOMIA

Aquest divendres 1 de març Puigcerdà ha inaugurat les noves instal•lacions del cicle formatiu de cuina i gastronomia a l’Institut Pere Borrell i que a partir d’ara acollirà les classes teòriques i pràctiques d’aquest cicle que s’ofereix a Puigcerdà des del curs 2017/18...

01/03/2019

  

PUIGCERDÀ INAUGURA LES NOVES INSTAL•LACIONS DEL CICLE FORMATIU DE CUINA I GASTRONOMIA

 Aquest  divendres  1  de  març  Puigcerdà  ha  inaugurat  les  noves  instal•lacions  del  cicle formatiu de cuina i gastronomia a l’Institut Pere Borrell i que a partir d’ara acollirà les classes teòriques i pràctiques d’aquest cicle que s’ofereix a Puigcerdà des del curs 2017/18.  

L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira; l’Inspector d’Ensenyament de les Comarques de Girona Gerard Ros; el President del Consell Comarcal de  Cerdanya  Ramon  Moliner  i  una  àmplia  representació  de  l’equip  de  Govern  del consistori de Puigcerdà, l’equip docent de l’IES Pere Borrell i del sector hostaler i de restauració de la comarca.

 L’alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira s’ha mostrat molt satisfet amb les noves instal•lacions, remarcant que amb el cicle de Cuina i Gastronomia “s’ha donat resposta a una demanda històrica per part del sector hostaler i de restauració com és la formació en cuina” alhora que ha emfatitzat el fet de “el sector serveis és un dels que més oferta laboral genera a la nostra comarca”.  

L’ Alcalde també ha recordat que “qui més genera ocupació no són les professions de més alta qualificació sinó les de la franja intermitja com és la formació professional”, i que “el que s’ha intentat es posar en relació la oferta formativa amb i la oferta laboral de la comarca”.

Per la seva part Mireia Trepat, cap de departament del cicle de Cuina i gastronomia, ha explicat  que  gràcies  a   aquesta  rehabilitació  el  cicle  ara  disposa  de  tres  grans  zones diferenciades. Per una banda una  zona  calenta  de  cuina, per  una  altra  una  de  freds adreçada  principalment  als  alumnes  de  segon,  curs  on  les  elaboracions  es  centren principalment en la pastisseria i les postres i finalment un office. Igualment l’equipament disposa de vestidors, economat i entrada de mercaderies.  

Gràcies a aquest equipament, els alumnes poden posar en pràctica tot el que aprenen a les  classes  teòriques.  En  aquest  sentit  els  estudiants  tenen  tres  dies  a  la  setmana pràctiques amb pre elaboració a cuina i tècniques, alhora que els alumnes de primer any també fan servei de restaurant al claustre de professors de l’IES Pere Borrell, donant així sortida als plats que elaboren.  

La rehabilitació de la cuina ha tingut un cost de més de 130.000 euros finançats en part amb romanent de tresoreria d’anys anteriors així com amb una partida pressupostària de l’exercici 2018.  

Durant el passat curs els alumnes i professorat han utilitzat les instal•lacions de l’antic restaurant que hi ha a la plaça Regne de Mallorca, equipament on aquest curs també s’hi ha fet les classes pràctiques a l’espera de que la rehabilitació de la cuina de l’institut fos completada.   

Recordar que el cicle de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia, de 2 anys de durada, s’ofereix en modalitat “Dual”, una formació que aposta per augmentar la col•laboració entre els centres educatius i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes, donant resposta al sector serveis que feia anys que demanava formació de qualitat pels joves estudiants que volen encarar la seva carrera professional a la restauració.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda