Sou a: Inici / Actualitat / Notes de premsa i comunicats / PUIGCERDÀ INVERTIRÀ 125.000 € EN LA MILLORA DE VORERES

PUIGCERDÀ INVERTIRÀ 125.000 € EN LA MILLORA DE VORERES

L’ Ajuntament de Puigcerdà invertirà aquest primer quatrimestre del 2019 un total de 125.000 € en la millora de voreres i espais destinats a vianants del municipi

11/01/2019PUIGCERDÀ INVERTIRÀ 125.000 € EN LA MILLORA DE VORERES

 L’ Ajuntament de Puigcerdà invertirà aquest primer quatrimestre del 2019 un total de 125.000 € en la millora de voreres i espais destinats a vianants del municipi. Per això, a partir d’aquest mes de gener, s'executaran un seguit de treballs que permetran remodelar i condicionar diferents indrets tant del centre històric com dels diferents barris del municipi.

Entre d’altres, es portaran a terme actuacions al carrer Espanya, a la prolongació del carrer Major, al carrer Coronel Molera, a la plaça de l’Alguer, a la urbanització Deulofeu i zona del Poliesportiu, als barris de la Baronia i Estació, a la plaça del Triangle, al barri de l’Incasol i a la Colònia Simon.

També es faran noves les voreres de l’avinguda Pirineus, en el tram comprès entre l’avinguda Catalunya i la plaça de l’Estació, i es col·locarà arbrat en aquest vial. Així mateix, es refarà el paviment de la placeta Josep Pla per impermeabilitzar-la, ja que es tracta d'un espai on hi ha problemes d’humitats i filtracions d’aigua que afecten el Taller d’Arts Municipal, situat just a sota de la placeta. Finalment, s’arranjaran diferents trams de vorera dels polígons industrials de l’Estació i La Closa, per completar les obres de pavimentació que es van fer en aquests polígons durant el 2018.

Per altra banda, el Consistori també preveu l’eliminació de barreres arquitectòniques en diferents trams de vorera i la creació d’itineraris adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i diversitat funcional, i per això treballarà aquest aspecte conjuntament amb la Fundació Adis.

Les obres, finançades pel Consistori, es faran de forma progressiva entre els mesos de gener i abril d’enguany.

L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha explicat que “l’objectiu d’aquestes actuacions és la millora i embelliment de l’espai públic del municipi, i particularment millorar la seguretat i mobilitat dels espais destinats a vianants”, així com “completar algunes actuacions del 2018 que es van centrar molt en l’espai destinat al trànsit rodat”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que “el 2019 es va arranjar l’espai destinat al trànsit rodat de nombrosos carrers i places de la Vila, i que ara és el torn de l’espai destinat als vianants”. Finalment, també ha remarcat que “amb la supressió gradual de barreres arquitectòniques podrem crear itineraris adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i fer-los les coses més fàcils”.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda