Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / Puigcerdà, sortida d’etapa de la “Volta” 34 anys després

Puigcerdà, sortida d’etapa de la “Volta” 34 anys després

L'organització de la "Volta" i el municipi puigcerdanenc han arribat a un acord per tal de que la població visqui una sortida d'etapa en la que serà la 99a edició de la "Volta", que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019.

13/06/2018

Puigcerdà, sortida d’etapa de la “Volta” 34 anys després

L'organització de la "Volta" i el municipi puigcerdanenc han arribat a un acord per tal de que la població visqui una sortida d'etapa en la que serà la 99a edició de la "Volta", que tindrà lloc del 25 al 31 de març de 2019.

En un acte celebrat aquest dimecres, tretze de juny a l’Ajuntament de Puigcerdà i  amb la presència d’Albert Piñeira, Alcalde de Puigcerdà,  Ruben Peris, director general de la "Volta”, Mar Quera, regidora d’Esports i Albert Casas, regidor de Mobilitat, s’ha signat un conveni que  permetrà que el municipi de Puigcerdà, capital de la Baixa Cerdanya, protagonitzi una sortida de la propera edició de la Volta Ciclista a Catalunya, 34 anys després de la darrera vegada que va acollir la ronda catalana, l'any 1985.

Puigcerdà ha estat vinculada a la "Volta" fins a un total de 26 vegades, amb 12 sortides i 14 arribades d'etapa, mentre que a l’any  1944 l’esportista de Puigcerdà Miquel Casas  va ser guanyador de la “Volta”.

L'any 1985 va ser la darrera visita de la “Volta” com a inici o final d’etapa. L 'irlandès Sean Kelly va ser el vencedor d'una etapa amb inici a Platja d'Aro i final a Puigcerdà, mentre que al dia següent es va disputar l'etapa Puigcerdà - Manresa, amb triomf per José Recio, en una edició que es va adjudicar el britànic Robert Millar.

Així doncs, després de més de tres dècades d'espera, Puigcerdà tornarà a veure en directe la sortida del pilot de la Volta Ciclista a Catalunya, que any rere any acull als millors ciclistes i equips del món, ja que forma part del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial.

Ubicat a la Cerdanya, Puigcerdà és un municipi on el turisme i la pràctica de l'esport com el ciclisme, però també l'esquí d'alta muntanya, són senyes d'identitat, i la seva vinculació amb la "Volta" permetrà potenciar-ho.

Puigcerdà en les últimes edicions ja havia tornat a estar present a la “Volta” amb la celebració d’un esprint intermedi, veient passar en directe el pilot pel nucli urbà de la població. Ara hi tornarà amb una sortida, que és la millor manera de veure i viure  la “Volta”. Una oportunitat de promoció de Puigcerdà  perquè  la “Volta” és un esdeveniment d’abast i difusió internacional; i queda el repte de en l’any del centenari, l’any 2020, poder acollir una arribada, ha manifestat Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà.

Per la seva banda, Rubèn Peris, director general de la "Volta" ha considerat que amb el retorn de la "Volta" a Puigcerdà el municipi podrà veure un dels millors espectacles ciclistes del món, i gràcies a la dimensió mediàtica de la cursa el nom de Puigcerdà creuarà fronteres.

La Volta Ciclista a Catalunya va tenir en la darrera edició de 2018 la major dimensió mediàtica de la seva història, amb presència televisiva a 190 països mitjançant 30 difusors internacionals com Eurosport, NBC Sports, Claro Sports o Teledeporte i Esport3 i Eitb en l'àmbit estatal.

Peu de foto:  (De esq a dreta) Albert Casas, regidor de Mobilitat i Seguretat, Rubèn Peris, director general de la Volta Ciclista a Catalunya, Albert Piñeira, Alcalde de Puigcerdà i Mar Quera, regidora d'Esports, en la signatura del conveni.      

             

Volta Ciclista a Catalunya, A.E.
Carrer Riego, 2. 08014 Barcelona
+34 934 318 298
volta@voltacatalunya.cat
www.voltacatalunya.cat

 

Àrea d’Esports. Ajuntament de Puigcerdà
esport@puigcerda.cat

http://www.puigcerda.cat/la-vila/la-vila-1/esports

Accions del document

arxivat sota:

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda