Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / RECOMANACIONS DAVANT LA PREVISIÓ DE NEVADES DELS PRÒXIMS DIES

RECOMANACIONS DAVANT LA PREVISIÓ DE NEVADES DELS PRÒXIMS DIES

En previsió de les nevades que es puguin produir les pròximes setmanes, l'Ajuntament de Puigcerdà recomana als veïns del municipi, la comarca i visitants que tinguin

18/01/2019

En previsió de les nevades que es puguin produir les pròximes setmanes, l'Ajuntament de  Puigcerdà  recomana  als  veïns  del  municipi,  la  comarca  i  visitants  que  tinguin  els  seus  vehicles  preparats  per  a  la  neu,  ja  sigui  amb  pneumàtics  d'hivern  o  cadenes,  garantint  d'aquesta manera una mobilitat segura en els casos d'episodis de neu o glaçades.

Des  del  consistori  també  es  remarca  la  importància  d'estacionar-se  correctament  als espais  habilitats  com  aparcament  per  tal  de  no  dificultar  el  treball  de  les  màquines llevaneus, ja que en moltes ocasions vehicles mal estacionats o en doble fila complica la  retirada de neu de la via pública.

Els episodis de baixes temperatures també afavoreixen l'aparició de caramells de gel a les  teulades, cornises i balcons. En aquest sentit remarcar la importància de retirar-les abans  puguin provocar un accident, ja sigui material, com ferir a algun vianant.

Igualment  des  del  consistori  es  demana  que  tothom  col·labori  en  la  neteja  de  neu  de  davant de casa seva o dels seus llocs de treball per tal de garantir la circulació de vianants  amb garanties, sent aquesta una responsabilitat col·lectiva. Per  a  la  retirada  de  neu  l'Ajuntament  de  Puigcerdà  compta  amb  diferents  empreses especialitzades  subcontractades,  així  com  amb  la  Brigada  Municipal,  la  demarcació  de  carreteres de l'estat i els Bombers de Puigcerdà.

 

La previsió meteorològica per a la Cerdanya, cada dijous a les xarxes socials i web de  l'Ajuntament.

Tots  els  dijous  des  de  fa  unes  setmanes  l'Ajuntament  de  Puigcerdà  ha  incorporat  a  les  seves xarxes socials la previsió meteorològica per a 7 dies vista a la Cerdanya de la mà del  meteoròleg Alfred Rodríguez Picó, director de Taiko Meteorologia.

Segons l'alcalde Albert  Piñeira, es tracta d'una previsió específica i molt afinada per a la comarca de la Cerdanya  per  al  cap  de  setmana  i  per  a  la  setmana  que  vindrà  i  que  permet  programar  els desplaçaments en funció de la previsió meteorològica.

Segons la previsió d'aquest dijous 17 de gener de Rodríguez Picó, aquest cap de setmana  hi  haurà una lleugera pujada de  temperatures, tant les mínimes com  les màximes, tot  i  que sí que hi haurà un ambient fred. No s'esperen precipitacions importants.

De  cara a la setmana vinent,  amb  la retirada de  l'anticicló que  ens  afecta,  hi  haurà una  entrada de fred polar que deixarà nevades a partir de dimarts, sent les més fortes de cara  a finals de setmana.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda