Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / UN MILER DE COMENSALS HAN GAUDIT D’UNA FESTA DEL TRINXAT ON ELS PRODUCTES KM0 HAN ESTAT ELS PROTAGONISTES

UN MILER DE COMENSALS HAN GAUDIT D’UNA FESTA DEL TRINXAT ON ELS PRODUCTES KM0 HAN ESTAT ELS PROTAGONISTES

Un miler de comensals s’han donat cita aquest dissabte a la nit a la Pista del Poliesportiu de Puigcerdà a la celebració de la 24ena edició de la Festa del Trinxat,...

24/02/2019

UN MILER DE COMENSALS HAN GAUDIT D’UNA FESTA DEL TRINXAT ON ELS PRODUCTES  KM0 HAN ESTAT ELS PROTAGONISTES

Un miler de comensals s’han donat cita aquest dissabte a la nit a la Pista del Poliesportiu de Puigcerdà a la celebració de la 24ena edició de la Festa del Trinxat, principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, en un sopar  de  gala  que  serveix  d’aparador  de  la  gastronomia  local,  amb  el  seu  plat  més  reconegut –el trinxat–   com a protagonista.  

Un any més aquesta cita gastronòmica ha posat en valor els productes de la terra, amb un menú on els productes de Km0 han estat ben presents no només amb la col d’hivern al capdavant, i que ha estat íntegrament de producció ecològica, sinó també a la resta de plats que han conformat el menú.

 El  sopar  va  començar  pocs  minuts  desprès  de  les  9  de  la  nit  amb  una  degustació d’embotits i formatges del Pirineu. A continuació es va poder degustar una Crema de carxofes amb fetge gras d'ànec elaborada pel col•lectiu Cuina Pirinenca i que va donar pas al trinxat cuinat pels restaurants de Puigcerdà. El segon plat, vedella de Cerdanya amb cremós tofonat de nyàmeres va estar elaborat també per Cuina Pirinenca, mentre que les postres, cignes de nata, van córrer a càrrec de diferents pastissers de la comarca. 

 La  vetllada  va  cloure  amb  diferents  sortejos  i  amb  un  ball  a  càrrec  de  l’Orquestra Montecarlo.

Igualment i seguint la línia iniciada l’any passat, enguany des de l’Ajuntament de Puigcerdà s’ha  tornat  a  optar  per  no  polititzar  la  vetllada,  de  manera  que  només  han  assistit diferents alcaldes de la comarca així com alguns batlles d’altres poblacions catalanes.  

La  Festa  del  Trinxat  l’organitza  l’Ajuntament  de  Puigcerdà  i  el  Patronat  Municipal  de Turisme, amb la col•laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. 

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda