Sou a: Inici / Actualitat / Noticies, notes de premsa i comunicats / XXIII FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ – Dissabte 24 de febrer

XXIII FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ – Dissabte 24 de febrer

Un any més, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà s’engalanarà per donar cabuda a un miler de comensals provinents...

29/01/2018

XXIII FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ – Dissabte 24 de febrer

Un any més, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà s’engalanarà per donar cabuda a un miler de comensals provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra amb motiu de la 23a Festa del Trinxat, que tindrà lloc el proper dissabte 24 de febrer.

La Festa del Trinxat, la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, ha esdevingut una trobada multitudinària al cor de l’hivern, amb un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut –el trinxat–  com a protagonista, i per posar en valor els productes de la terra. Per això aquests productes de Km 0 hi seran ben presents amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred), les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits, la poma de muntanya i la vedella ecològica.

El sopar començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. Per aquesta edició, el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya ha volgut donar protagonisme en els aperitius a dos productes del territori, oferint un caneló trufat de rostit de vedella ecològica i un royal de foie amb poma de muntanya. El trinxat estarà cuinat pels restaurants de Puigcerdà i, a continuació, el col·lectiu de cuina oferirà un bacallà amb pinyons i fruita i seca. Els encarregats de les postres –milfulls de nata i gerds– seran els pastissers locals.  

Al llarg dels sopar hi haurà diferents espectacles d’entreteniment i la vetllada es clourà amb una ball a càrrec del grup Stress Band.

El preu de les entrades es manté igual que l’any passat (27,50 €) i els tiquets es podran adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del dia 29 de gener.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Llorenç Mira, molt vinculat des de sempre a l’àmbit turístic.  

A banda del sopar, i com a novetat d’aquest any, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del centre del poble, que al llarg de l’any ofereixen tapes els dijous al vespre (“pintxo pote”), afrontaran el repte de crear tapes amb els principals ingredients d’aquest plat tan reconegut.

Més informació al web www.puigcerda.cat, als mails  info@puigcerda.catturisme@puigcerda.cat, i al telèfon 972 880 542.

Accions del document

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda