Sou a: Inici / Actualitat / Noticies ple municipal / El ple aprova una moció de rebuitg a la resolució de la Junta Electoral central respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras.

El ple aprova una moció de rebuitg a la resolució de la Junta Electoral central respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras.

El Ple de l’Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat, amb l’únic vot en contra de la regidora del PP Meritxell Forment, una una moció de rebuitg a la resolució de la Junta Electoral central respecte la inhabilitació del M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras.

14/01/2020

En la moció aprovada, el Ple rebutja la resolució de la Junta Electoral Central per la qual s’intenta executar la inhabilitació del M.H. President de la Generalitat Quim Torra i s’ordena la retirada de la seva credencial de diputat, així com també rebutja la resolució de la mateixa Junta Electoral Central en què nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras.

A la moció el Ple dóna suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el passat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili i insta l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país.

Igualment la moció reclama la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i manté el compromís com a electes locals a seguir defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret a que siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics.

Accions del document

arxivat sota:

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda