Sou a: Inici / Actualitat / Noticies ple municipal / El ple de l’ajuntament de Puigcerdà mostra el seu rebuig a la sentència del Tribunal suprem en relació al judici de l’1 d’octubre.

El ple de l’ajuntament de Puigcerdà mostra el seu rebuig a la sentència del Tribunal suprem en relació al judici de l’1 d’octubre.

El ple de l’Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat aquest 15 d’octubre de 2019 en sessió plenària extraordinària una moció de rebuitg a la sentència del Tribunal suprem en relació al judici de l’1 d’octubre.

16/10/2019

Amb 9 vots a favor de Junts poer Puigcerdà, 3 vots a favor d’ Esquerra Republicana de Catalunya i 1 vot en contra del Partit Popular, el ple de l’Ajuntament de Puigcerdà ha acordat manifestar el seu rebuig a la sentència condemnatoria emesa pel Tribunal Suprem alhora que reclama la llibertat immediata dels presos i preses polítics, exigint l’amnistia de tots ells i elles així com dels exiliats i exiliades.

El ple també ha acordat Mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals, reafirmar-se en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català, exigir al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes i comprometre’s a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat de Catalunya i convocar-nos a participar, com a representants legítims de la ciutadania, en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat.

Igualment també s’ha acordat mostrar l’adhesió de l’Ajuntament de Puigcerdà a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional, i convidar la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats i a expressar la més ferma voluntat de seguir treballant per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret.

La regidora del Partit Popular Meritxell Forment, ha explicat que des del seu partit es reserven el dret a pendre les accions legals necessàries, remarcant que les sentències dels tribunals en tant que ciutadans s'han d'acatar, demanant als partits sobiranistes que es rebutjin totes les accions de violència i intimidació. Forment ha recordat que com a servidors publics estan obligats a jurar la constitució, remarcant peró que la seva opinió personal és que troba la sentència injusta i que creu que amb una inhabilitació i sanció administrativa n' hi hagués hagut suficient.

Per la seva part l'alcalde Albert Piñeira ha agraït poder tenir debats serens i educats, a tots els regidors i regidores de la Coporació, explicant que una moció és un posicionament polític d'una determinada corporació, i es bo que els posicionaments polítics es puguin expressar tant si s'està d'acord com si no, remarcant que l'acatament de les sentències no és incompatible amb la manifestació de l'opinió.

Accions del document

arxivat sota:

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda