Sou a: Inici / Actualitat / Noticies ple municipal / El Ple de l'Ajuntament de Puigcerdà reclama explicacions sobre l'accident a la R3 del 9 de juliol

El Ple de l'Ajuntament de Puigcerdà reclama explicacions sobre l'accident a la R3 del 9 de juliol

El Ple de l’Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat una moció per recalmar al Govern de l’Estat i al Ministeri de Foment a iniciar una investigació per esclarir les causes i conseqüències de l’accident de tren de la R3 amb destí Puigcerdà que va descarrilar al túnel de Tosses el 9 de juliol de 2019

13/08/2019

El Ple de l’Ajuntament de Puigcerdà celebrat el 12 d’agost de 2019 ha aprovat una moció per recalmar les inversions necessàries per a la línia R3 de Rodalies. A la moció l’ajuntament insta al Govern de l’Estat i al Ministeri de Foment a iniciar una investigació per esclarir les causes i conseqüències de l’accident de tren de la R3  amb destí Puigcerdà que va descarrilar al túnel de Tosses el dimarts 9 de juliol de 2019, alhora que denúncia la manca d’inversions per part de l’estat a la línia R3. Igualment insta a l Govern de l’estat a complir amb els compromisos d’inversions a les línies de rodalies i regionals de Catalunya ia  completar el traspàs de la infraestructura, els trens i recursos necessaris per a la posada al dia de les diferents línies de rodalies i regionals.

El Ple també ha aprovat el calendari de festes local de l’any 2020.  En el cas de Puigcerdà les dates marcades són el dilluns 20 de juliol, dilluns de Festa Major i el dimarts 8 de setembre coincidint amb la Festa de la Mare de Déu de la Sagristia. Al nucli d’Age el 7 de gener, Sant Julià, i el 15 de juny per la Festa d’Age. A Vilallobent els dies fixats són el 7 de setembre per la Festa Major i el 30 de novembre per Sant Andreu mentre que a Ventajola els dos dies festius seran el 3 de juliol per Sant Tomàs i el 21 de desembre per al Festa Major.

Per altra banda, el Ple ha aprovat les factures del servei de neteja de la primera quinzena dels mesos de març i maig, segona quinzena de juny i primera quinzena de juliol de l’Escola Llums del Nord, Casal d’Avis i Oficina de Turisme, així com les del mes de juny i juliol corresponents també al servei de neteja de l’Escola Municipal de Música, ascensors públics i Escola Bressol.

En aquest sentit el regidor de l’oposició Joan Manel Serra ha demanat quins criteris s’han seguit per contractar l’empresa externa a l’ajuntament encarregada de la neteja així com si aquesta té als seu personal assegurat o no. L’Alcalde Albert Piñeira ha explicat que davant la necessitat urgent d’aquest servei es va procedir a la seva externalització contractant una empresa i què és responsabilitat de l’empresa adjudicatària i no de l’Ajuntament complir amb les obligacions fiscals, tributàries i de Seguretat Social, alhora que ha explicat que existeixen mecanismes de control en el cas de la contractació d’una empresa de serveis i que s’apliquen.

Accions del document

arxivat sota:

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda