Sou a: Inici / Àrees i projectes de govern / Medi ambient , parcs i jardins / Notícies àrea / Puigcerdà ha participat enguany a les VILES FLORIDES de Catalunya

Puigcerdà ha participat enguany a les VILES FLORIDES de Catalunya

02/10/2017

Puigcerdà ha participat enguany a les VILES FLORIDES de Catalunya, com ja us vàrem notificar anteriorment.

Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta amb flor.

Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats amb el programa és l’encarregat de certificar i renovar anualment aquests distintius. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– és allò que els certifica com a municipis florits. Actualment hi ha a Catalunya 89 municipis distingits com a Vila Florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà.

Els aspectes que es valoren de cada municipi són el patrimoni vegetal i paisatgístic: la relació entre l’espai verd i el nombre d’habitants, la relació entre els recursos destinats al manteniment i la superfície verda i enjardinada, la diversitat floral, la funcionalitat dels espais verds, la integració paisatgística, la singularitat dels espais, l’estat de manteniment, l’existència d’un inventari de patrimoni vegetal, la qualitat dels subministraments vegetals, la selecció d’espècies o l’estètica.

També es té en compte el respecte pel medi ambient i la sostenibilitat a través de variables com la gestió de l’aigua, els programes de control de plagues i malalties, la neteja i gestió de residus, o la qualitat de mobiliari urbà.

D’altra banda, el jurat té en compte un tercer paquet d’elements relacionats amb l’ús social i les sinèrgies amb l’activitat turística, com ara el desenvolupament d’una estratègia de promoció vinculada als espais verds, la promoció del distintiu Vila Florida, l’organització d’esdeveniments relacionats amb els jardins i les plantes, programes d’educació ambiental, accions de participació ciutadana, etc.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de Puigcerdà, es treballa perquè la Vila sigui més agradable a tothom. Sabem que per la nostra climatologia, la selecció d’especies i de plantes han de ser les adequades al nostre entorn, però no obstant s’ha aconseguit que la nostra Vila faci goig.

Després de passar per la valoració del Jurat. Puigcerdà ha aconseguit 3 Flors d’honor.
A més dels 11 municipis reconeguts amb quatre Flors d'Honor, hi ha 48 amb tres Flors d’Honor, 48 municipis amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor. En total, 113 municipis que treballen per fer créixer el verd a Catalunya i que suposen un important increment de municipis participants respecte els 86 de l’edició de l'any passat

Accions del document

arxivat sota:

Destacats

  • Tauler d'anuncis
  • Urbanisme
  • Segell transparència
  • Avísos afectacions mobilitat
  • Ràdio Puigcerda