Sou a: Inici / On dormir i menjar / Esdeveniments gastronòmics / Festa del Trinxat

Festa del Trinxat 2019

 


EDICIÓ 2019
DISSABTE, 23 DE FEBRER DE 2019
a les 21.00 h, AL POLIESPORTIU DE PUIGCERDÀ

MENU
- Taula d'embotits de Cerdanya i formatges del Pirineu
- Crema de carxofes amb fetge gras d'ànec
- Trinxat de Cerdanya amb rosta
- Vedella ecològica de Cerdanya amb cremós tofonat de nyàmeres
- Cigne de nata
- Celler

Música en viu amb l'orquestra Montecarlo

 

NOTA DE  PREMSA 24/02/2019
UN MILER DE COMENSALS HAN GAUDIT D’UNA FESTA DEL TRINXAT ON ELS PRODUCTES  KM0 HAN ESTAT ELS PROTAGONISTES

Un miler de comensals s’han donat cita aquest dissabte a la nit a la Pista del Poliesportiu de Puigcerdà a la celebració de la 24ena edició de la Festa del Trinxat, principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, en un sopar  de  gala  que  serveix  d’aparador  de  la  gastronomia  local,  amb  el  seu  plat  més  reconegut –el trinxat–   com a protagonista.  

Un any més aquesta cita gastronòmica ha posat en valor els productes de la terra, amb un menú on els productes de Km0 han estat ben presents no només amb la col d’hivern al capdavant, i que ha estat íntegrament de producció ecològica, sinó també a la resta de plats que han conformat el menú.

 El  sopar  va  començar  pocs  minuts  desprès  de  les  9  de  la  nit  amb  una  degustació d’embotits i formatges del Pirineu. A continuació es va poder degustar una Crema de carxofes amb fetge gras d'ànec elaborada pel col•lectiu Cuina Pirinenca i que va donar pas al trinxat cuinat pels restaurants de Puigcerdà. El segon plat, vedella de Cerdanya amb cremós tofonat de nyàmeres va estar elaborat també per Cuina Pirinenca, mentre que les postres, cignes de nata, van córrer a càrrec de diferents pastissers de la comarca. 

 La  vetllada  va  cloure  amb  diferents  sortejos  i  amb  un  ball  a  càrrec  de  l’Orquestra Montecarlo.

Igualment i seguint la línia iniciada l’any passat, enguany des de l’Ajuntament de Puigcerdà s’ha  tornat  a  optar  per  no  polititzar  la  vetllada,  de  manera  que  només  han  assistit diferents alcaldes de la comarca així com alguns batlles d’altres poblacions catalanes.  

La  Festa  del  Trinxat  l’organitza  l’Ajuntament  de  Puigcerdà  i  el  Patronat  Municipal  de Turisme, amb la col•laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. 



NOTA DE  PREMSA 20/02/2019
E
SGOTADES LES ENTRADES PER A LA XXIV FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ

Un miler de comensals es donaran cita aquest dissabte dia 23 a la Pista del Poliesportiu de Puigcerdà a la celebració de la 24ena edició de la Festa del Trinxat, principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana i que un any més ha esgotat totes les entrades disponibles.

I és que tal i com és habitual els darrers anys, ja s’han venut totes les localitats disponibles, motiu pel qual des de l’Ajuntament de Puigcerdà s’ha obert una llista d’espera per si a darrera hora hi ha la baixa d’algun comensal i per tant queda alguna localitat lliure.

La Festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària, on anualment assisteixen un miler de comensals, provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra i que gaudeixen d’un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut –el trinxat– com a protagonista.

Igualment aquesta cita gastronòmica pretén posar en valor els productes de la terra. En aquest sentit els productes de Km0 hi seran ben presents no només amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred) i que serà íntegrament de producció ecològica, sinó també amb les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits, o la vedella km0 que conformarà el segon plat del menú.

El sopar començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. A continuació el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya oferirà l’entrant: Crema de carxofes amb fetge gras d'ànec. Com és tradició el primer plat del menú serà el trinxat cuinat pels restaurants de Puigcerdà, mentre que el segon serà vedella de Cerdanya amb cremós tofonat de nyàmeres elaborada també pel col·lectiu Cuina Pirinenca. Els encarregats de les postres, cignes de nata, seran els pastissers de la comarca. El menú es completarà amb cafès i infusions, vins i licor “El Torb Cerdanya”.

A més tots els assistents al sopar rebran com a obsequi un lot format per diferents productes alimentaris.

La vetllada clourà amb un ball a càrrec de l’Orquestra Montecarlo.

Igualment recordar que a banda de la Festa del Trinxat d’aquest dissabte, per segon any consecutiu tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants de la ruta del “pintxo pote”, ofereixen cada dijous d’aquest mes de febrer tapes elaborades amb els principals ingredients del trinxat.

A més durant tot el mes els restaurants col·laboradors amb la Festa del Trinxat també ofereixen dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional Trinxat de Cerdanya.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Marta Segarra.


NOTA DE  PREMSA 24/01/2019
XXIV FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ – Dissabte 23 de febrer2019

El proper dissabte 23 de febrer Puigcerdà acollirà la 24ena edició de la Festa del Trinxat, principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana.

La Festa del Trinxat ha esdevingut una trobada multitudinària, on anualment assisteixen un miler de comensals, provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra i que gaudeixen d’un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut –el trinxat– com a protagonista.

Igualment aquesta cita gastronòmica pretén posar en valor els productes de la terra. En aquest sentit els productes de Km0 hi seran ben presents no només amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred) i que serà íntegrament de producció ecològica, sinó també amb les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits, o la vedella km0 que conformarà el segon plat del menú.

El sopar començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. A continuació el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya oferirà uns entrants on donarà el protagonisme als productes del territori. Com és tradició el primer plat del menú serà el trinxat cuinat pels restaurants de Puigcerdà, mentre que el segon serà vedella del territori elaborada per Cuina Pirinenca. Els encarregats de les postres seran els pastissers de la comarca.

Al llarg dels sopar hi haurà diferents espectacles d’entreteniment i la vetllada es clourà amb una ball a càrrec de l’Orquestra Montecarlo.

El preu de les entrades es manté igual que els darrers anys (27,50 €) i els tiquets es podran adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del dia 4 de febrer.

A banda del sopar, i per segon any consecutiu, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del centre del poble, que al llarg de l’any ofereixen tapes els dijous al vespre (“pintxo pote”), afrontaran el repte de crear tapes amb els principals ingredients d’aquest plat tan reconegut.

A més durant tot el mes de febrer els restaurants col·laboradors amb la Festa del Trinxat oferiran dins de les seves cartes i menús l’opció de degustar el tradicional Trinxat de Cerdanya.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Marta Segarra.


Més informació al web www.puigcerda.cat, als mails  info@puigcerda.catturisme@puigcerda.cat, i al telèfon 972 880 542.

 


Accions del document

Destacats

  • Mapa de Puigcerdà
  • Què fem aquesta setmana?
  • Cartellera del mes
  • Xarxes socials