Sou a: Inici / On dormir i menjar / Esdeveniments gastronòmics / Festa del Trinxat

Festa del Trinxat

EDICIÓ 2018
DISSABTE, 24 DE FEBRER DE 2018
a les 21.00 h, AL POLIESPORTIU DE PUIGCERDÀ

VENDA DE TIQUETS
Venda de tiquets a l’oficina de turisme de Puigcerdà
Pl. Santa Maria tel. 972880542 /

 

NOTA DE  PREMSA 29/01/2018
XXIII FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ – Dissabte 24 de febrer

Un any més, el pavelló poliesportiu de Puigcerdà s’engalanarà per donar cabuda a un miler de comensals provinents principalment de Puigcerdà, la Cerdanya, Catalunya, França i Andorra amb motiu de la 23a Festa del Trinxat, que tindrà lloc el proper dissabte 24 de febrer.

La Festa del Trinxat, la principal mostra gastronòmica de la comarca i una cita obligada pels amants de la cuina cerdana, ha esdevingut una trobada multitudinària al cor de l’hivern, amb un sopar de gala que serveix d’aparador de la gastronomia local, amb el seu plat més reconegut –el trinxat–  com a protagonista, i per posar en valor els productes de la terra. Per això aquests productes de Km 0 hi seran ben presents amb la col d’hivern al capdavant (col tocada pel fred), les trumfes (que és com s’anomenen les patates a la Cerdanya), els formatges, els embotits, la poma de muntanya i la vedella ecològica.

El sopar començarà a les 21h amb una degustació d’embotits i formatges del Pirineu. Per aquesta edició, el col·lectiu Cuina Pirinenca de Cerdanya ha volgut donar protagonisme en els aperitius a dos productes del territori, oferint un caneló trufat de rostit de vedella ecològica i un royal de foie amb poma de muntanya. El trinxat estarà cuinat pels restaurants de Puigcerdà i, a continuació, el col·lectiu de cuina oferirà un bacallà amb pinyons i fruita i seca. Els encarregats de les postres –milfulls de nata i gerds– seran els pastissers locals.  

Al llarg dels sopar hi haurà diferents espectacles d’entreteniment i la vetllada es clourà amb una ball a càrrec del grup Stress Band.

El preu de les entrades es manté igual que l’any passat (27,50 €) i els tiquets es podran adquirir a l’Oficina de Turisme de Puigcerdà a partir del dia 29 de gener.

La Festa del Trinxat l’organitza l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, amb la col·laboració imprescindible de l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya i de diversos restaurants, pastissers, proveïdors i establiments de Puigcerdà i comarca. El cartell anunciador de la festa d’enguany és obra de l’artista local Llorenç Mira, molt vinculat des de sempre a l’àmbit turístic.  

A banda del sopar, i com a novetat d’aquest any, tots els dijous del mes de febrer els diferents bars i restaurants del centre del poble, que al llarg de l’any ofereixen tapes els dijous al vespre (“pintxo pote”), afrontaran el repte de crear tapes amb els principals ingredients d’aquest plat tan reconegut.

Més informació al web www.puigcerda.cat, als mails  info@puigcerda.catturisme@puigcerda.cat, i al telèfon 972 880 542.

 


UN MILER DE COMENSALS A LA FESTA DEL TRINXAT DE PUIGCERDÀ 2017

Un miler de comensals van omplir de gom a gom el pavelló poliesportiu de Puigcerdà  per assistir a la 22a Festa del Trinxat organitzada per l’Ajuntament de Puigcerdà i el Patronat Municipal de Turisme, que va tenir lloc el passat dissabte 25 de febrer i que ha estat una de les edicions més concorregudes. Entre els assistents també hi havia diverses cares conegudes i representants del món polític, econòmic, cultural i social.

El menú d’enguany va consistir en embotits de Cerdanya i formatges de la comarca i del Pirineu, ou ecològic cuit a baixa temperatura amb sopa de ceba, trinxat de Cerdanya amb rosta, jarret confitat amb llit de pera de Puigcerdà i pastís de xocolata amb cremós de taronja. El sopar fou elaborat per diversos restaurants i hotels de Puigcerdà i de la comarca i per l’associació Cuina Pirinenca de Cerdanya.

El grup jove de Dansart Cerdanya va actuar durant la vetllada i la nit va acabar amb un ball amenitzat pel conjunt Stressband. Com que aquest any la Festa del Trinxat coincidia amb Carnestoltes, es va demanar a tots els assistents que portessin màscares de Carnaval. Els qui van voler podien fer-se fotos disfressats i amb màscares, en un espai preparat per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Puigcerdà. També es va obsequiar tots els comensals amb un lot de productes de proximitat, entre ells un trinxat precuinat.

La Festa del Trinxat és un dels esdeveniments més importants de la temporada d’hivern a Puigcerdà i s’ha convertit en el millor aparador dels productes de quilòmetre zero i de la gastronomia cerdana, que combina receptes tradicionals i modernitat.

Accions del document

Destacats

  • Mapa de Puigcerdà
  • Què fem aquesta setmana?
  • Cartellera del mes
  • Xarxes socials