Sou a: Inici / Info escola / Equip Docent / Marc S. Pons

Marc S. Pons

Professor de violoncel, música de cambra, orquestra elemental i professional i preparatori a Nivell Elemental.

MARC PONS

Als 6 anys va iniciar els seus estudis musicals de guitarra clàssica amb Albert Damià a l’Escola Municipal de Música Issi Fabra de Puigcerdà.

Des de l’any 1999 al 2003 va formar part de l’Escolania de Montserrat. Allà va començar els estudis violoncel amb Joan Palet (OBC) i el G. Odiló M. Planàs, i piano amb Vicens Prunés. A l'Escolania va tenir l'oportunitat de treballar amb grans directors com Pierre Caó, William Spaulding, Guerassim Voronkov... i amb formacions com la Orquestra Ciudad de Granada, dirigida per Manel Valdivieso; l'ONCA, dirigida per Gerard Claret, la Simfònica del Vallès i els Sacqueboutiers de Toulouse. Al Liceu va participar en el cor de nens del primer acte de l'òpera Pikovaia Dama de Piotr I. Txaikovski, sota la direcció de Kirill Petrenko, i ha fet diversos concerts arreu de Catalunya, així com també Ordino, París, Lourdes, Nonantola, Roma, Frankfurt...

L'any 2003, acabada l'estada a Montserrat va prosseguir els seus estudis musicals a Andorra, a l’Institut de Música i Dansa (IMD), estudiant violoncel amb Cristina Sahuquillo i el mestre Lluís Claret. Va continuar ampliant els coneixements de piano amb Miriam Manubens i Jean-Pierre Dupuy. Ha rebut consells del pianista Josep Maria Escribano. També va formar part de l'orquestra de l'Institut Andorrà d’Estudis Musicals (IAEM) de 2003 a 2006.

 

L'any 2005 va quedar finalista de la seva categoria al segon concurs de l'Associació Orquestra Cadí de la Seu d'Urgell, i el 2006 en va obtenir el primer premi.

 

Des de l'any 2006 fins el 2012 ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra (JONCA), dirigida per Gerard Claret, essent-ne cap de corda les temporades 2011-2012.

 

La Fundació Anna Riera li ha atorgat dues beques destinades a integrants de la JONCA, una l’any 2007 de grau mitjà i una l’any 2012 de grau superior.

 

Titulat Superior per l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), en la modalitat de pedagogia de l’instrument l’any 2013. Els seus mestres de violoncel han estat Damiàn Martinez Marco, Christoph Richter (Folkwang Universit of the Arts, Essen) i Jose Mor. Ha participat en els cursos d’estiu a Capmany de Damiàn Martinez els anys 2010 i 2011, en el darrer curs va rebre dues masterclass de Claudio Bohórquez (Hochschule für Musik, Stuttgart).

 

Ha estudiat piano, com a instrument secundari amb Manuela Gouveia, i Xavier Barbeta.

 

A l’inici del curs 2010/11 va formar part de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC en la celebració del seu desè aniversari, participant en l’estrena de l’obra “El Clot del Boc” de Feliu Gasull, sota les ordres de Xavier Puig, amb la participació de la cantant Silvia Pérez Cruz, entre d’altres.

 

El 5/3/13 va interpretar el Preludi-Fantasia de la Suite Cassadó en l’acte de lliurament dels Premis Àgora Cultural 2012 al Principat d’Andorra.

 

Ha estat el violoncel·lista acompanyant, durant la gira d’estiu 2013, del Cor dels Petits Cantors Lliures d’Andorra, sota la direcció de Catherine Metayer, actuant entre d’altres, a Portugal, Burgos, al FEMAP ‘13 (Festival de Música Antiga dels Pirineus) i la Diada Nacional d’Andorra (Meritxell).

 

Actualment està cursant el Màster Universitari de Recerca en Educació en l’especialitat Currículum i Processos d’Innovació en Educació a la UAB i perfecciona els seus estudis amb Jose Mor.

Accions del document

Destacats

  • Mapa Puigcerdà
  • El temps a Puigcerdà
  • Xarxes socials
  • Afectacions mobilitat