Sou a: Inici / Comunicació / | Notícies esports / Presentada la quarantena edició de la històrica Marxa 3 Nacions by AQUAdrink

Presentada la quarantena edició de la històrica Marxa 3 Nacions by AQUAdrink

La marxa més antiga d’Espanya afronta una renovada edició amb Jose Antonio Hermida com a organitzador

12/03/2019

 

11 de març de 2019. La cicloturista Marxa 3 Nacions by AQUAdrink celebra aquest any la seva quarantena edició, i ve carregada de novetats. Seguirà comptant amb l’esperit que l’ha fet única i inigualable, de forma ininterrompuda en els últims 39 anys.
La nova edició destaca per la quantitat d’innovacions que comporta, amb la voluntat de renovació i aposta per al futur, amb una nova imatge gràfica i gestió i organització a càrrec del medallista olímpic i Mountain Biker Jose Antonio Hermida, però amb la clara intenció de seguir mantenint la seva essència.
“El nostre objectiu ha estat reinventar la Marxa, per actualitzar-la als nous temps i a les noves marxes que s’organitzen avui, però sense revertir els seus orígens. Els 39 anys d’història de la Marxa 3 Nacions són mèrit del Club Ciclista Puigcerdà, i esperem que duri 40 anys més”, ha destacat Jose Antonio Hermida.
El nou repte que afronta el nou organitzador és situar la Marxa 3 Nacions by AQUAdrink com a referència del cicloturisme, i a la localitat de Puigcerdà a una dimensió mediàtica que creuarà fronteres.

D’aquesta manera ho han volgut ressaltar també des de l’Ajuntament de Puigcerdà, “és un esdeveniment clàssic i dels més importants que se celebren a la nostra vila, és per això que érem conscients que si la volíem fer créixer, necessitàvem un nou impuls i nova cara. Estem segurs i convençuts que deixem la marxa en molt bones mans i que era molt necessari fer aquest relleu generacional. Sens dubte, el futur de la marxa no pot estar en millors mans. El Jose Antonio Hermida és ambaixador del nostre territori i estem molt orgullosos que hagi decidit encapçalar-la”, ha destacat Mar Quera, Regidora d’Esports de l’Ajuntament de Puigcerdà.

El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, ha demostrat també el seu suport a la històrica marxa acollint l’acte de presentació a la ‘Casa del Ciclisme català’, i recordant que hi ha participant en anteriors edicions. S’ha mostrat molt satisfet amb aquest relleu: “és una marxa molt atractiva i és referent per a tots els que practiquen el cicloturisme a Catalunya. Reuneix totes les condicions perquè tothom la pugui fer amb un mínim de preparació. La ‘Ruta pirinenca de les 3 Nacions’sempre ha sigut mítica. M’agradaria retornar al orígens participant a la 40a edició de la Marxa”, ha conclòs Vilaplana.

La quarantena edició: el 15 de juny de 2019

La marxa cicloturista se celebrarà el pròxim 15 de juny amb un recorregut de 140 quilòmetres que creuarà les tres països que l’han fet mítica: Espanya, Andorra i França.
Jose Antonio Hermida, ha destacat: “Estic molt il·lusionat per poder encapçalar aquesta històrica i autèntica marxa perquè sempre ha estat una de les referents, i per a mi en especial sent de Puigcerdà. L’he disputat molts anys i mai m’ha deixat de sorprendre i enamorar-me el seu recorregut. Un ciclista no es retira mai, i sempre que pugui seguirà fent la marxa 3 Nacions com he fet jo quan era amateur, quan vaig ser professional, i com faig ara ja retirat”. Ha afegit també que el recorregut serà el mateix que en les anteriors edicions passant pels mítics ports d’Envalira de 2.400 metres de desnivell i el Coll de Puymorens.
El Club Ciclista de Puigcerdà va ser fa 39 anys, al 1979, qui va crear la històrica marxa sent pioners en la creació d’un esdeveniment cicloturista amb sortida des de Puigcerdà, travessant Andorra, França i fent tornada a Puigcerdà, fent així realitat el concepte de les ‘Tres Nacions’. “Hem mantingut els seus orígens perquè la Marxa 3 Nacions by AQUAdrink té capacitat de tornar a recuperar a tots aquells que ja l’han disputat, i també als que s’estan iniciant en el món del cicloturisme, ja que compta amb una distància correcte i molt de valor afegit”, ha volgut explicar el medallista olímpic.

La nova edició

La quarantena edició de la Marxa 3 Nacions by AQUAdrink que se celebrarà el 15 de juny i que creuarà per Puigcerdà, passant per Andorra i França, iniciarà el seu procés d’inscripcions el pròxim dimecres 13 de març des de la pàgina web oficial: www.3nacions.com. S’han creat també diferents perfils de xarxes socials per poder seguir totes les novetats i informacions: Facebook (marxa3nacions), Twitter (3nacions) i Instagram (3nacions).
Una de les novetats d’aquesta edició seran les tres categories exclusives amb les que comptarà la marxa, en funció del número de participacions que s’hagin disputat: amb dues participacions entraràs a formar part de la categoria Gold Corporate; amb cinc participacions i tots els que siguin socis del Club Ciclista Puigcerdà de la Platinum, i amb cinc, del Diamond Club, on hi figuraran també tots els seus fundadors.
A més, tots els participants rebran un maillot exclusiu GOBIK, trobaran nous punts cronometrats al llarg del recorregut, i rebran, entre d’altres moltes coses, una medalla Finisher al crear la línia de meta.
La renovada edició també canvia la ubicació de la sortida i arribada. El Paddock de la marxa s’ubicarà al Poliesportiu de Puigcerdà perquè els participants puguin comptar amb un espai prou gran per als serveis que se’ls ofereixen.
Com a novetat també, i sense precedents, la històrica marxa se celebrarà en dissabte, i no en diumenge com ha estat sent fins ara. “Ens agradaria poder crear el ‘Cap de setmana de les 3 Nacions’ organitzant activitats paral·leles relacionades ambel ciclisme, el diumenge, de cara a pròximes edicions”, ha explicat Hermida.

Mítica, autèntica, futur

Jose Antonio Hermida ha volgut explicar els tres conceptes que engloba la nova Marxa 3 Nacions by AQUAdrink: Mítica perquè tothom qui està relacionat amb el ciclisme català la coneix, o hi ha participat.Autèntica perquè passa per tres països, per ports molt mítics i perquè té inici i final a Puigcerdà, una vila que està totalment relacionada amb l’esport i el ciclisme. Aquest any 2019 Puigcerdà acollirà tres grans esdeveniments ciclistes: la marxa 3 Nacions by AQUAdrink, el tret de sortida de la cinquena etapa de La Volta a Catalunya, i la tercera edició de la Catalunya Bike Race.Futur perquè amb la renovació volem que la marxa duri com a mínim quaranta anys més i tingui nous seguidors.

 

Octagon Esedos: 30 anys d’esport, milions d’aficionats feliços

Octagon Esedos ha estat l’agència escollida per Jose Antonio Hermida per acompanyar-lo en aquesta nova etapa. Agència especialitzada en l’organització d’esdeveniments esportius i en la representació d’esportistes, que omple estadis, carreteres, carrers, places, camins, corriols i muntanyes i mou milers d’aficionats als esports.
Destaquen per la seva àmplia experiència en la organització d’esdeveniments ciclistes tant de Mountain Bike com cicloturistes. La seva dilatada trajectòria els avala en la organització de proves tant reconegudes i exitoses com Andalucía Bike Race, La Rioja Bike Race, Catalunya Bike Race i la Quebrantahuesos, una de les marxes ciclistes de carretera més nombroses i reconegudes del món.

 

Accions del document

Destacats

  • Mapa Puigcerdà
  • El temps a Puigcerdà
  • Xarxes socials
  • Afectacions mobilitat