Sou a: Inici / Comunicació / | Notícies esports / PUIGCERDÀ SORTIDA DE LA VOLTA CICLISTA A CATALUNYA DESPRÈS DE 34 ANYS

PUIGCERDÀ SORTIDA DE LA VOLTA CICLISTA A CATALUNYA DESPRÈS DE 34 ANYS

Desprès de 34 anys, aquest matí Puigcerdà ha estat de nou sortida d’una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, concretament la cinquena etapa de 188,1 km i amb arribada a Sant Cugat del Vallès...

03/04/2019

Desprès de 34 anys, aquest matí Puigcerdà ha estat de nou sortida d’una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, concretament la cinquena etapa de 188,1 km i amb arribada a Sant Cugat del Vallès.

Avui divendres 29 de març, i després de més de tres dècades, Puigcerdà ha tornat a viure en directe la sortida del pilot de “La Volta”, competició que any rere any aplega els millors ciclistes i equips del món, i que alhora forma part del calendari UCI World Tour, la màxima divisió del ciclisme mundial.

La sortida de la 5a etapa ha fet que centenars de professionals, aficionats al ciclisme i curiosos s’hagin concentrat al passeig de la Sèquia de Puigcerdà per veure en directe un dels millors espectacles ciclistes del món i alguns dels corredors més coneguts com Chris Froome, Alejandro Valverde, Marc Soler, Simon Yates, Thibaut Pinaud o Miguel Ángel López.

 L’alcalde de Puigcerdà Albert Piñeira Brosel, ha recordat l’estreta relació del municipi amb “La Volta” recordant que “Puigcerdà hi ha participat al llarg de la seva història un total de 26 vegades, amb 12 sortides i 14 arribades d’etapa”, alhora que també ha recordat que “el ciclista puigcerdanès Miquel Casas va ser campió de la Volta Ciclista a Catalunya de l’any 1944”. Així mateix, l’alcalde ha destacat que “la dimensió mediàtica de la cursa ens ajuda també a fer promoció turística de Puigcerdà i que s’associï el nom de la nostra Vila amb el de l’esport”.

 

 

 

La jornada ciclista ha començat sobre 2/4 de 12 del migdia amb el control de signatures al passeig la Sèquia, cerimònia on tots els corredors que han participat en aquesta etapa han signat individualment el control obligatori previ a la sortida neutralitzada.

Abans de la sortida, l’organització ha tingut unes paraules de record per en Ricardo Picazo, el ciclista de Puigcerdà que el passat diumenge dia 24 de març va perdre la vida a la carretera després de ser atropellat per un vehicle que va envair el carril contrari.

La sortida s’ha fet, tal i com estava previst, a 2/4 d’1 del migdia des del mateix passeig de la Sèquia i des d’on l’escamot s’ha dirigit cap al carrer Dr. Piguillem, la plaça Barcelona, el carrer Higini Ribera i l’avinguda Catalunya per agafar la N-260 direcció Barcelona. El tall de cinta de la sortida ha anat a càrrec de l’alcalde de Puigcerdà, el president de la Volta Catalunya Rubèn Peris, el ciclista cerdà Jose Antonio Hermida, el ciclista Joaquin “Purito” Rodríguez i la regidora d’esports Mar Quera Bofarull.

Accions del document

Destacats

  • Mapa Puigcerdà
  • El temps a Puigcerdà
  • Xarxes socials
  • Afectacions mobilitat