Sou a: Inici / Formació / Cursos d'educació en el lleure / Curs de premonitors

Informació curs de premonitors

L’Àrea de Joventut de Puigcerdà organitza el curs de premonitors i premonitores de lleure, per a joves de 14 a 17 anys. Durant 3 dies de setmana santa, una vintena de joves es troben a l’Alberg de la Molina per conviure, aprendre i posar en pràctica un munt d’activitats relacionades amb el lleure educatiu.

Aquest curs permet als joves aprendre quina és la feina d’un monitor/a de lleure, com s’organitzen les activitats, què és el voluntariat, dinàmiques, jocs i cançons adequades a les diferents edats dels infants, activitats que fomenten l’educació en valors, la interculturalitat, la igualtat de gènere i com treballar les emocions dels infants, entre d’altres.

Tot aquest aprenentatge és mitjançant tallers, expressió artística, dinàmiques, jocs i activitats pràctiques on posteriorment es realitza una reflexió grupal per tal d’aprendre significativament de la pròpia experiència i de la resta de companys i companyes.

Tots els joves que realitzen el curs, durant l’estiu, tenen la possibilitat de realitzar les pràctiques en el casal de lleure “La Quitxalla” i participar com a monitors i monitores durant quinze dies.

Son tres dies molt intensos, plens d’ emocions, somriures, inquietuds, jocs, cançons, teatre, plans de futur, ... Gràcies a aquesta formació, permet als joves descobrir si seran futurs monitors i monitores de lleure i alhora viure una experiència molt positiva!

Accions del document

Destacats

  • Mapa Puigcerdà
  • El temps a Puigcerdà
  • Xarxes socials
  • Afectacions mobilitat