Sou a: Inici / Espais verds

Espais verds

Els parcs i jardins són espais per fer activitats, per a la comunicació i el lleure de la ciutadania. Puigcerdà te més de  hectàrees de zones verdes, entre parcs, jardins i places repartides per tot el municipi.

Les principals zones verdes que podeu trobar a la nostra Vila són:  

-          Parc el Bosquet

-          Parc del Torniquet

-          Parc dels Quatre Camins

-          Parc Schierbeck

-          Parc Pic Peric

 

Les principals línies d’actuació de l’Ajuntament de Puigcerdà pel que fa els espais verds són:

- Establir una lluita integrada contra la plaga de la processionària: En el marc d’aquesta línia s’ha dut a terme dues accions:

  • Inserció de feromones en el Busquet per recollir el mascle de la processionària i així aconseguir reduir la seva població.
  • Introducció de casetes-niu per la mallerenga (Parus major). Aquesta au és un depredador de la processionària en estadi larvari, així doncs, augmentant la població d’aquesta au es podrà controlar el creixement de la plaga.

-          Recuperació de la població d’esquirols en el parc Schierbek i en el Bosquet mitjançant la inserció de casetes-menjador.

-          Ampliació de la població d’aus al llac de Puigcerdà. Introducció de dos parelles d’oques salvatges, dos parelles de tirons de l’espècie Morell de plomall i dos parelles de tirons de l’espècie Xibec (Neta rufina). Mitjançant aquestes accions es pretén repoblar i diversificar la fauna d’aus de l’Estany amb noves i diverses races que s’adaptin a la climatologia de la nostra regió.

 

Accions del document

Destacats

  • Mapa Puigcerdà
  • El temps a Puigcerdà
  • Xarxes socials
  • Afectacions mobilitat