Sou a: Inici / [comunicació] medi ambient / Notícies medi ambient / L’Àrea de medi ambient de l’ajuntament de Puigcerdà ha ofert educació ambiental als alumnes d’ESO de l’IES Pere Borrell i de l’Escola Vedruna.

L’Àrea de medi ambient de l’ajuntament de Puigcerdà ha ofert educació ambiental als alumnes d’ESO de l’IES Pere Borrell i de l’Escola Vedruna.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Puigcerdà ha realitzat aquest segon trimestre del curs escolar 2018/19, un seguit de conferències...

30/04/2019

L’ ÀREA DE MEDI AMBIENT DE L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ HA OFERT EDUCACIÓ AMBIENTAL ALS ALUMNES D’ESO DE L’IES PERE BORRELL I DE L’ESCOLA VEDRUNA


L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Puigcerdà ha realitzat aquest segon trimestre del curs escolar 2018/19, un seguit de conferències als alumnes d’ESO de l’institut Pere Borrell i l’Escola Vedruna sobre educació ambiental.
L'objectiu general d’aquesta activitat, que ha anat a càrrec del tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Puigcerdà Òscar Jorba, ha estat que l’alumnat prengui consciència del medi ambient i s'interessi per ell i pels problemes relacionats, així com pel reciclatge i la correcta gestió de les escombraries.


Cada xerrada, idèntica per a cada curs, s’ha estructurat en 4 apartats: El primer resolent un seguit de preguntes per posar en situació l’alumnat com són si és inservible el que tirem a la bossa de d’escombraries; d’on s’obtenen els productes que consumim; el perquè produïm tanta brossa o si el reciclatge és la millor solució per al problema que genera la acumulació de residus.


El segon apartat ha estat la projecció d’un documental de la campanya “3R – Reduce, Reutiliza Recicla” seguit d’un nou torn de preguntes sobre el destí dels residus que generem o els efectes negatius dels abocadors des residus sòlids urbans (RSU).


Finalment el quart apartat de la conferència ha consistit en la problemàtica dels lixiviats generats com a resultat de l’abocament incontrolat de residus. Els Lixiviats poden contenir sals, metalls pesats, nitrogen i amoni i tòxics persistents i bioacumulables.


L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Puigcerdà ha valorat molt positivament aquest tipus de conferències que pretenen conscienciar als més joves de la importància de la bona gestió dels residus per a la conservació del planeta i no descarta programar-ne més en un futur adreçades a altres franges d’edat.


Puigcerdà, 30 d’abril de 2019

Accions del document

arxivat sota:

Destacats

  • Mapa Puigcerdà
  • El temps a Puigcerdà
  • Xarxes socials
  • Afectacions mobilitat