Esteu aquí: Inici Museu Cerdà HISTORIAL D'ACTIVITATS Exposicions 2011 Dibuixants Aragüenys Dibuixants Aragüenys

Dibuixants Aragüenys

Dibuixants Aragüenys

— arxivat sota:

EXPOSICIÓ DE DIBUIXANTS VENEÇOLANS: CAP A LA CONSOLIDACIÓ DE L’INTERCANVI CULTURAL. TERRITORIS AMICS El Museu Cerdà de Puigcerdà (Catalunya, Espanya) acollirà, entre el 2 de març i el 2 de maig, l’exposició Dibuixants Aragüenys/Dibujantes Aragüeños. Puigcerdà, vila catalana d’estiueig per tradició i excel•lent destí turístic, situada en el cor i en la seva part més esplèndida dels Pirineus, busca la consolidació d’un intercanvi material, conceptual i sociocultural entre dos llunyans territoris. Això ha estat possible mercès a l’obstinació i al bon quefer del professor Ortíz, en afavorir un progressiu acostament entre territoris i gents, alhora s’ estrenyen els llaços d’amistat i col•laboració mútua.

Què
  • Exposicions
Quan 02/03/2011 17:30 a
02/05/2011 17:30
On Museu Cerdà - Sala Planta Baixa
Nom
Telèfon de contacte 972-88-43-03
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

DIBUIXANTS ARAGÜENYS

DEL 2 DE MARÇ AL 2 DE MAIG

Aquesta mostra és la continuació de la realitzada en els mesos de febrer a abril de 2010, en aquest mateix espai, sota el títol “Fotògrafs Aragüenys”. Ara s’hi aplega l’obra d’un total de 54 artistes plàstics veneçolans. L’exposició en qüestió ha estat organitzada pel museòleg i director del centre, Sr. Oriol Mercadal Fernández, amb la inestimable col·laboració de la Sra. Nati Balada, i pel professor Aquil·les Ortíz Bravo, docent a l’Escola d’Arts Visuals “Rafael Monasterios” i president de l’Associació “Todos por el Arte” de la ciutat de Maracay, capital de l’estat Aragua, situat en el centre del país veneçolà.

La mostra recull un total de 54 obres, que sota concepcions molt diverses, utilitzen variades tècniques les quals empren el paper com a suport genèric. Al costat dels dibuixos, les cartel·les tècniques corresponents i alguns escrits dels autors els complementan. Lespai s’ompla de riquesa sensitiva, amb un objectiu comú y i amb el domini de la tècnica del dibuix com a punt de origen. A més, el magnífic escrit redactat pel Sr. Ortiz  –fonamentat tanto en la seva pròpia expèriencia como en la d’altres artistes, sobretot la d’un “monstre” del dibuix com fou el pintor impressionista Vincent Van Gogh–, que ens introdueix de una manera plàcida, progressiva i emotiva al què és i representa el dibuix i a l’adequada formació de l’artista plàstic.

L’espai s’omplirà, al llarg de dos mesos i amb un objectiu comú, de riquesa conceptual i sensitiva, tot partint del domini de la tècnica del dibuix com a base. Sens dubte, el visitant gaudirà emocionalment amb ella i sentirà com la seva imaginació li porta per paratges insospitats.

Hem d’assenyalar que per a l’any 2012, ja hom treballa en l’organització de l’exposició “Gravadors Aragüeños”.  

Oriol Mercadal Fernàndez. Director

                                                          ____________________________________

DSC_0030.JPG  

 


DIBUIXANTS ARAGÜENYS / DIBUJANTES ARAGÜEÑOS

Abel Pereira; Adelina R. Dumith Díaz; Alfonzo Carvajal; Ana Nóbrega; Antonio Reina; Antonio Yépez; Asdrúbal Farias Rojas;
Aura Banks; Belen Salcedo; Blanca Sofía Carrero Blanco; Claudia Hernández; Danilo Seijas; Diego Javier Díaz; Dilcia Arévalo de Perdomo; Edgard Mata; Edixon Rodriguez; Elieser Carpio; Elsa Latouche; Fernando Correa; Franca Michelangelo; Francisca Asunción; Francisco Suarez; Freddy Contreras; Gladys Prato; Héctor Chastre; Ignacio Zambrano; Joan Ferran Canet i Peiró; José Llavaneras; José Lusardo Omaña Pacheco; José Vicente Blanco; LewisAraque Paiva; Luis Carrero; Luis Gerardo Leon Perez; Luís Parra Mora; Luis Valera Escarré; Maray Reyes; Margarita Sierra; Maria Esperanza Rosales Valecillos; Maria Eugenia Suárez F.; Maria Jose Faria; Marina Ramos; Maritza Z. de Gómez; Maruja Michelangeli; Miguel Dupuy; Nelson Sarabia; Ofelia González; Pablo Gómez; Pascual Parra; Rafael Herrádez; Ramón Hernández; Raúl Rengifo; Reinaldo Crespo Ferrer; Roberto Urias Infante Sttenger; Yver Navas Ortiz.

DSC_0049.JPG
Organització/Organización: Oriol Mercadal Fernàndez

Muntatge/Montaje: Nati Balada López

Comissari/Comisario: Aquiles Ortiz Bravo

DSC_0031.JPG

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.