Esteu aquí: Inici Museu Cerdà HISTORIAL D'ACTIVITATS Exposicions 2011 Puigcerdà Vista pels Pintors Puigcerdà Vista pels Pintors

Puigcerdà Vista pels Pintors

Puigcerdà Vista pels Pintors

— arxivat sota:

Transcorreguts ja dotze anys des de la primera edició del “Concurs de Pintura Ràpida Vila de Puigcerdà”, organitzat pel Taller d’Arts Municipal i amb seu al Museu Cerdà, des d’aquí hem volgut treure a la llum el rellevant fons que durant aquest període hem anat recollint i salvaguardant relacionat amb les obres guanyadores del mateix, així com també altres pintures relacionades amb la Vila procedents d’exposicions monogràfiques.

Què
  • Exposicions
Quan 02/03/2011 18:05 a
10/04/2011 18:05
On Museu Cerdà - Sala Planta 1
Nom
Telèfon de contacte 972-88-43-03
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

Puigcerdà Vista pels Pintors

Del 2 de març al 10 d'abril

Les visions que les obres d’art ens presenten de Puigcerdà i de diversos racons del terme municipal són múltiples i diverses, unes expressades mitjançant l’oli i la tela, unes altres amb les tècniques del carbonet o de la l’aquarel·la i sobre paper. Els temes abasten indrets ben característics, com l’estany, les diferents places, el Casino Ceretà, el passeig 10 d’Abril amb el covent de Sant Domènec o l’estació del tren, i d’altres més intimistes o no tan coneguts, com puguin ser una font, una raconada urbana o la tanca d’un prat.

 Tot i el poc temps transcorregut, molts d’aquests ambients s’han tranformat, de manera que els quadres passen a ser un testimoni, una fotografia interpretada d’allò que ja no hi és (o almenys, no com havia estat). Però aquí ni l’edat ni la formació ni l’origen dels artistes són rellevants; precisament hem cercat que les visions fossin el més variades possibles, uns cops interpretades per nens i joves, i uns altres per adults, afeccionats o veritables professionals de la pintura ràpida.

Alhora, ens plau veure com els nens són ara joves i la joventut, adults, alguns dels quals despunten en aquest món pictòric. Altres han consolidat la seva formació i trajectòria artística, i alguns dels més experimentats han assolit un mestratge que els ha dut a l’èxit curricular.

Però tot això no hauria estat possible sense l’empenta de l’artista i director del Taller d’Arts Municipal, en Miquel Rosell Coma, ànima de la iniciativa i veritable suport del concurs que enguany arribarà a la seva tretzena edició. I és per això que hem volgut retre-li un petitíssim homenatge mitjançant la present mostra i l’exposició de dues de les seves obres.

 Gaudiu d’allò més amb les obres i endinseu-vos en els paisatges representats.

 

DSC_3595.jpg

 

 

EG -22022011-museu-exposicio-pintura rapida-quadres-miquel rosell-00005.jpg

 

 

 

 

 

 

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.