Esteu aquí: Inici Premsa Notes de premsa La Cerdanya bateja Sebastià Bosom la sala d´estudi de l´arxiu que va impulsar

La Cerdanya bateja Sebastià Bosom la sala d´estudi de l´arxiu que va impulsar

La Cerdanya bateja Sebastià Bosom la sala d´estudi de l´arxiu que va impulsar

La Cerdanya bateja Sebastià Bosom la sala d´estudi de l´arxiu que va impulsar Institucions i amics de l'arxiver preparen un homenatge en què se'n presentarà la bibliografia

La Cerdanya bateja Sebastià Bosom la sala d´estudi de l´arxiu que va impulsar

Institucions i amics de l'arxiver preparen un homenatge

La Cerdanya bateja Sebastià Bosom la sala d´estudi de l´arxiu que va impulsar

Institucions i amics de l'arxiver preparen un homenatge en què se'n presentarà la bibliografia

         


MIQUEL SPAPUIGCERDÀ
L'històric autor i arxiver de la Cerdanya, traspassat l'any 2008, Sebastià Bosom, rebrà un nou homenatge la setmana que ve de les institucions locals i dels cerdans que el van conèixer. Es tractarà d'un homenatge que deixarà petjada en el futur cultural de Puigcerdà i la comarca.
L'Ajuntament
de Puigcerdà, el Consell Comarcal i els organismes culturals cerdans han programat per a dijous de la setmana que ve un acte de record per Sebastià Bosom amb dues parts, una d'institucional i una d'acadèmica. En la institucional les autoritats descobriran una placa a la sala d'estudi de l'arxiu que Bosom va impulsar, en què constarà que a partir d'ara l'espai rep el seu nom. Amb aquesta mesura els impulsors de l'homenatge s'han proposat que el nom de l'arxiver quedi per sempre lligat a l'Arxiu Comarcal. A l'acte hi assistiran l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella; el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Esteve Maurell, així com representants del departament de Cultura de la Generalitat.
La segona part de l'acte consistirà en la presentació d'un llibre que recull tota la bibliografia de Sebastià Bosom. La presentació anirà a càrrec del cap de l'àrea de fotografia i excorresponsal de Regió7 a la Cerdanya, Salvador Redó, el qual va mantenir una estreta amistat amb Bosom. L'acte es farà a dos quarts de nou del vespre a l'Arxiu Comarcal, al Passeig del 10 d'Abril de Puigcerdà.
Sebastià Bosom va morir l'agost del 2008 als 54 anys víctima d'una malaltia que no va poder superar. Va ser el creador de l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya, que es va inaugurar l'any 1989 hereu de l'antic arxiu municipal de Puigcerdà.
Més enllà de la seva tasca d'arxiver, Bosom va desenvolupar-ne una com a autor de nombrosos llibres i articles a la premsa. Va ser Cerdà de l'Any el 1996.

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.