Esteu aquí: Inici Premsa Notes de premsa PUIGCERDÀ OFEREIX ESTUDIS UNIVERSITARIS I RECERCA

PUIGCERDÀ OFEREIX ESTUDIS UNIVERSITARIS I RECERCA

PUIGCERDÀ OFEREIX ESTUDIS UNIVERSITARIS I RECERCA

Puigcerdà seria l’única ciutat de l’estat espanyol que acolliria aquesta carrera

PUIGCERDÀ OFEREIX ESTUDIS UNIVERSITARIS I RECERCA

Gómez, Planella, Fargas i Vila, ahir en la reunió al Campus Cerdanya/ emili giménez

MIQUEL SPAPUIGCERDÀ


Els ajuntaments de Puigcerdà i Vic, l'Hospital de Puigcerdà i les universitat de Vic (UVic) i Paul Sabatier de Tolosa de Llenguadoc van segellar ahir en una jornada de treball a la Cerdanya el seu compromís per impulsar els estudis universitaris d'odontologia a Puigcerdà. Després d'un matí de reunions, els alcaldes de Puigcerdà i Vic, Joan Planella i Josep Maria Vila d'Abadal; la rectora de la UVic, Assumpta Fargas, i el professor de la universitat de Tolosa Joan Ramon Gómez van segellar un acord que deixa el projecte en mans del vistiplau de la Generalitat de Catalunya.
La rectora de la UVic va explicar que l'objectiu del projecte és obrir a Puigcerdà una facultat d'odontologia amb tota la seva magnitud, és a dir, un cicle de formació universitària de cinc anys amb una oferta de places de 50 i 80 per curs i, doncs, uns 400 en total. Assumpta Fargas va remarcar que la implantació a la Cerdanya s'emmotlla a la vocació de territorialitat de la UVic i li permet incorporar l'element de transfonteritat.
Fargas va emfasitzar que amb la incorporació de Puigcedà i la seva internacionalitat, la UVic afegeix un valor de futur molt important per als seus alumnes. Fargas va argumentar que al començament del projecte el més important de la implantació a Puigcerdà no serà l'edifici ni les classes concretes que es faran a la Cerdanya, sinó el fet que els estudis seran universitaris, ja que això permetrà, si és necessari, anar-los potenciant de mica en mica. En aquest sentit, va explicar que les converses entre Vic, Puigcerdà i Tolosa són obertes i que, per tant, les classes es podrien repartir entre les tres ciutats.
Per la seva banda, Joan Ramon Gómez va avançar que "per a la Universitat de Tolosa hi ha una voluntat total de cooperar amb la de Vic per tirar endavant projectes com el d'odontologia". Sobre aquest projecte, Gómez va voler recordar que "tant a Espanya com a França i jo diria que a tot Europa els joves tenen moltes dificultats per accedir als estudis d'odontologia". En aquest sentit, tant els representants de la Universitat de Tolosa com els de la de Vic van remarcar que ara a Catalunya tan sols hi ha unes dues-centes places d'estudis universitaris públics per ser dentista i que a Madrid n'hi ha unes quatre-centes, de manera que van assenyalar de molt necessàries les noves que es crearien a Puigcerdà.
L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, va explicar que la implantació d'estudis universitaris a la capital cerdana en el marc d'influència de l'hospital transfronterer obrirà un nou puntal econòmic a la ciutat i la comarca després del descens de la construcció. Més enllà d'això, Planella va remarcar que "tothom sap que qualsevol ciutat que ha incorporat estudis universitaris sap que comporta un gran moviment demogràfic i econòmic". L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila, va anunciar que la cooperació amb Puigcerdà obrirà les portes a molts altres projectes que tindran per objectiu "recuperar l'eix Vic-Tolosa", del qual es va declarar un fervent defensor.
A la jornada de treball sobre els futurs estudis universitaris, que va tenir lloc a les instal·lacions del Campus Cerdanya, també van participar el degà honorari de la Universitat de Tolosa, Gérard Paloudier; el gerent de l'Hospital de Puigcerdà, Jordi Boix; la doctora de l'Escola Universitat de Ciències de la Salut de la Universitat de Vic, Anna Bonafont; la regidora d'Educació de Puigcerdà, Lourdes Porta, i el president de la Federació Catalana d'Hípica, Emili Zegri.

Accions del document

Plaça de l'ajuntament s/n 17520 - Puigcerdà. Telèfon: 972 88 06 50 - Fax: 972 88 17 79.