EL PLE APROVA UNA MOCIÓ DE REBUIG A LA RESOLUCIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL CENTRAL

14/01/2020
Ajuntament de Puigcerdà

El Ple de l’Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat una una moció de rebuitg a la resolució de la Junta Electoral central respecte la inhabilitació del M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l’eurodiputat Oriol Junqueras.

El Ple de l’Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat la moció amb l’únic vot en contra de la regidora del PP Meritxell Forment.

En la moció aprovada, el Ple rebutja la resolució de la Junta Electoral Central per la qual s’intenta executar la inhabilitació del M.H. President de la Generalitat Quim Torra i s’ordena la retirada de la seva credencial de diputat, així com també rebutja la resolució de la mateixa Junta Electoral Central en què nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras.

A la moció el Ple dóna suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya el passat dia 4 de gener, així com les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili i insta l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país.

Igualment la moció reclama la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i manté el compromís com a electes locals a seguir defensant el dret a l’autodeterminació de Catalunya, el dret a que siguem els catalans els qui decidim el nostre futur per mitjans polítics pacífics i democràtics.