A PARTIR DEL 14 DE GENER ES PODRAN SOL·LICITAR ELS AJUTS DIRECTES DE LA GENERALITAT

13/01/2021

PER AL COMERÇ, RESTAURACIÓ I SERVEIS I PER AL TURISME DE LA CERDANYA I EL RIPOLLÈS

El DOGC ha publicat avui les convocatòries de les línies d’ajuts directes per a comerç, restauració i serveis i per al turisme de la Cerdanya i del Ripollès afectats pel tancament perimetral d’aquest Nadal.
 
Les sol·licituds es podran presentar a través del Canal Empresa a partir de les 9h del 14/01/2021 i fins les 14h del 28/01/2021 (o fins a l’exhauriment del pressupost) en el cas dels sectors de la restauració, el comerç al detall i els serveis assimilats i fins les 14h del setè dia hàbil posterior a la publicació de la convocatòria en el cas dels autònoms i empreses del sector turístic.
 
Els beneficiaris d’aquesta línia de subvencions seran autònoms i pimes dels sectors del turisme, el comerç i la restauració i consistiran en una aportació única que, en funció de l’activitat, serà de:
 
• Guies de turisme de Catalunya habilitats: 1.500€
• Agències de viatges: 1.500€
• Comerços i serveis assimilats al comerç: 1.500€
• Restauració: 3.000€
• Explotadores d’habitatges d’ús turístic: 500€
• Establiments i activitats d’interès turístic: 7.500€
• Titulars d’establiments d’allotjament turístic: 10.000€
 
Es consideren serveis assimilats: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueries i salons d’estètica i bellesa, i serveis de menjar a domicili.
 
Les empreses i autònoms que s’hagin beneficiat prèviament de les convocatòries obertes per a restauració i turisme del Consorci de Comerç Artesania i Moda i de l’Agència Catalana de Turisme no caldrà que sol·licitin l’ajut, sinó que rebran el pagament de manera automàtica sense haver de fer cap tràmit nou.
 
Només hauran de tramitar l’ajut els qui no n’hagin sol·licitat cap anteriorment.
 
Els sol·licitants podran consultar si se’ls ha atorgat l’ajut al tauler electrònic de la Generalitat. Les subvencions s’atorgaran per ordre de sol·licitud, donant prioritat a les empreses i autònoms que no n’hagin rebut cap.
 
Més informació a: canalempresa.gencat.cat