COMUNICAT DE L’HOSPITAL DE CERDANYA - Mesures front a l’augment de casos COVID-19

29/08/2020
Ajuntament de Puigcerdà

L’hospital es prepara per fer front a l’augment de casos detectat durant l’agost i les previsions que fan les autoritats sanitàries sobre l’increment del risc de rebrot.

El mes d’agost s’han detectat a l’Hospital 28 nous positius, dels quals només 9 han requerit hospitalització. L’augment de positius, representa el 6% del total de casos en què s’ha fet test PCR al nostre centre.
 
El repunt de positius d’agost contrasta amb la tendència mantinguda des del mes de maig, en s’havien comptabilitzat més de 80 dies sense hospitalitzacions per COVID.
 
Davant la constatació d’un increment de casos l’última setmana, el comitè de seguiment diari que monitoritza la pandèmia al centre ha pres ja diverses mesures per fer front a l’augment de casos.
 
A data d’avui ja s’ha estès la zona d’aïllament a la planta d’hospitalització i sii la situació ho requerís, es pot tornar l’hospital a la configuració que hi havia durant la primera onada de la pandèmia en qüestió d’hores durant el cap de setmana.
 
L’Hospital de Cerdanya es manté en contacte constant amb les xarxes públiques de salut a Catalunya i a França, reportant diàriament els casos detectats i hospitalitzats i col·laborant en el traçat de contactes de les persones que donen positiu.
 
Demanem a tota la població que mantingui les mesures de seguretat i que extremi les precaucions, sobretot en relació al contacte social, que és en aquest moments l’element de contagi més prevalent i preocupant en el nostre entorn.