- Inici>
- Actualitat ▾>
- Notícies de Puigcerdà>
- El forner local Ignasi Moya és distingit com a Mestre Artesà Alimentari
El forner local Ignasi Moya és distingit com a Mestre Artesà Alimentari
A la cerimònia, presidida pel conseller Òscar Ordeig, es van entregar un total de 24 diplomes a professionals de diferents oficis: flequers, pastissers, carnissers, xarcuters, xurrers i formatgers de tota Catalunya
El forner local Ignasi Moya va ser distingit aquest passat dimecres, al Palau de Pedralbes de Barcelona, com a Mestre Artesà Alimentari pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
L’atorgament del diploma significa un reconeixement a la trajectòria professional. Aquest és el motiu pel qual s’atorga a persones amb un mínim de 15 anys d’ofici i que "excel·leixin en el domini tècni de la seva activitat". En aquest sentit, el conseller del departament, Òscar Ordeig, va assenyalar que aquesta distinció s’identifica “amb el model productiu de quilòmetre zero o de proximitat i representa un valor afegit clau en el desenvolupament i l’arrelament rural”.
Pel que fa al Forn Moya, aquest establiment històric es va establir a Puigcerdà l’any 1951 i l’Ignasi n’és la 3a generació, seguint els passos dels avis Ignasi i Elvira i del seu pare Pere, que es va trobar havent-se de posar al front del negoci molt jove per la mort de l’avi.
Aquesta tenacitat d’en Pere i la capacitat de superació de la Maria Lluïsa, la seva mare, han estat alguns dels valors que han dut l’Ignasi a treballar seguint mètodes tradicionals d’elaboració de pa.
Els seus pans amb llargs reposos i matèries primeres de màxima qualitat li ha permès ser un referent a la comarca i entre els Flequers Artesans de les Comarques Gironines. Entre els seus productes, podem trobar una gran varietat de pans elaborats amb blat i altres cereals i dolços. Podem destacar el seu Pa de Neu, el Pa d'Aigua, la coca de la Cerdanya i la coca de vidre o de peres, els polvorons artesans i els Rocs de la Cerdanya, entre molts d’altres.
Si voleu saber més sobre la història de l’Ignasi Moya, a continuació trobareu l'entrevista que, amb motiu d'aquest reconeixement, li han fet des de Ràdio Puigcerdà: https://open.spotify.com/episode/2dJwbbeed7UuWC4WZgctGY?si=91c4b51585ed4fa6