- Inici>
- Actualitat ▾>
- Notícies de Puigcerdà>
- El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una nova edició del 78 RPM a Puigcerdà
El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una nova edició del 78 RPM a Puigcerdà
El programa consisteix en quatre activitats repartides en quatre mesos que es duran a terme a la Sala Pilar Prim a les 7 de la tarda i que tenen la música i la cultura com a nexe d’unió
El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta una nova edició del cicle 78 RPM per fomentar la música a les biblioteques. La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà és un dels equipaments participants. El cicle ofereix diferents activitats, com ara música en clau femenina, poemes musicats, música d’arrel tradicional o música i cinema.
El programa consisteix en quatre activitats, una per mes, que es duran a terme a la Sala Pilar Prim a les 7 de la tarda i que tenen la música com a nexe d’unió. La primera serà el proper dijous 8 de febrer, es dedicarà a la relació entre música i cinema i anirà a càrrec del periodista Albert Beorlegui. El mes de març Mariona Escoda, cantant i guanyadora d’”Eufòria”, ens parlarà sobre el paper de les dones al món de la música. El cantautor Cesk Freixes i l’escriptor Roc Casagran participaran en l’activitat del mes d’abril al voltant de la relació entre música i poesia. Tancarà el cicle el músic pirinenc Arnau Obiols ens acostarà a la música d’arrel tradicional.
78 revolucions per minut
L’objectiu del 78RPM és garantir que la música, independentment del format, tingui un lloc als equipaments que no són estrictament musicals i facilitar que aquestes expressions artístiques arribin a persones que no consumeixen música de manera habitual.
El projecte va néixer després de detectar un descens continuat de la demanda de CD a les diferents biblioteques a causa dels canvis tecnològics i d'hàbit de consum dels usuaris. Per això, es va iniciar un replantejament de les àrees de música partint de la idea que la presència de la música a les biblioteques no pot anar lligada a la vigència d'un format concret.
Novament i per continuar garantint que la música, independentment del format, tingui un lloc als equipaments, el projecte aposta per tres línies de treball: els fons (amb una anàlisi de les col·leccions, per fer visibles els artistes locals o emergents, tot apostant per la convivència dels suports), els espais (amb el foment de zones d'escolta ben equipades i sales per a activitats de caràcter formatiu i pedagògic) i la creació d'una xarxa d'activitats en biblioteques d'arreu de les comarques gironines, tenint en compte els talents locals i la descoberta de nous estils musicals.