El xef Martín Comamala, del restaurant 539 Plats Forts, guanya el premi millor Cuiner 2023

10/11/2023
Ajuntament de Puigcerdà

Els premis es van fer públics el passat dimecres 8 de novembre al Gastronomic Forum Barcelona, un dels salons gastronòmics més importants i amb més participació del país

Si fa un parell de setmanes us explicàvem que el xef Martín Comamala, del restaurant 539 Plats Forts, estava nominat al premi millor Cuiner 2023, avui estem molt contents d’informar-vos que, finalment, el cuiner argentí ha sigut el guanyador aquest prestigiós premi culinari.

A més, ho ha fet en un marc immillorable, ja que ha sigut guardonat amb aquest reconeixement al Gastronomic Forum Barcelona, el saló de referència de l’hostaleria, la gastronomia i el foodservice del nostre país.

L’edició d’enguany d’aquesta fira ha reunit unes 350 empreses, uns 200 petits productors enogastronòmics i més de 18.500 professionals procedents de diferents punts del territori, a més de comptar amb la presència de més de 100 xefs que, entre tots, reuneixen 55 estrelles Michelin.

Resulta evident que amb la seva cuina “propera, salvatge i simple”, el producte de proximitat de la comarca i la seva barra japonesa, en la que només treballa ell, el xef nascut a Córdoba, Argentina, ha creat un model gastronòmic que ha resultat ser tot un èxit.

És per això que l'Ajuntament de Puigcerdà vol felicitar-lo pel seu gran treball i per la seva defensa del producte local.

Si voleu conèixer una mica més la seva història, podeu consultar el reportatge que vam publicar fa unes setmanes a la nostra pàgina web: https://www.puigcerda.cat/ca/actualitat/noticies/el-xef-martin-comamala-del-restaurant-539-plats-forts-opta-al-premi-millor-cuiner-2023/