Esports presenta el projecte inclusiu de la 26a Mitja Mataró en col·laboració amb l’Associació Polseres Candela

26/03/2024
Ajuntament de Puigcerdà

L'associació col·laboradora de l'edició d'enguany serà "Polseres Candela", la qual es dedica a recaptar fons per a finançar la recerca en càncer infantil

Ahir, a les instal·lacions del Túnel del Cadí, va tenir lloc la presentació del projecte inclusiu de la 26a edició de la Mitja Marató de Puigcerdà.

Aquest serà el tercer any que s'inclou un projecte d'aquest tipus a la cursa, donant així un nou enfocament a un dels esdeveniments esportius més importants de l'any. Tot, amb la intenció que els col·lectius més vulnerables de la societat també puguin gaudir d'una experiència única.

Com a amfitriona, l’alcaldessa d’Urús, Maria Sans Pi-Gibert, va ser l’encarregada d’obrir l’acte i de donar la benvinguda a les persones assistents.

Seguidament, la regidora d'Esports, Mar Quera, va voler recordar les dues anteriors edicions. En la primera es va comptar amb l’Associació Courires 66 de la Catalunya Nord, que van venir amb 12 cadires Joeletteses, i també amb l'Èric i la seva mare, la qual tot i anar en cadira de rodes, es dedica a córrer curses per tot el món amb el seu fill per donar visibilitat a l'esclerosi múltiple. Així mateix, en la de l'any 2023 es va col·laborar amb l’Associació “Incluyendo Sonrisas”, els membres de la qual ens va fer aprendre que cap somriure es pot quedar enrere. 

Així ho repassava Quera, tot donant valor a les lluites internes de cadascú de nosaltres: "Realment, aquests dos anys ens han servit per veure la importància de potenciar l'esport inclusiu. Com a societat, sovint ens trobem immersos en les nostres rutines diàries i les nostres preocupacions quotidianes, oblidant-nos sovint dels desafiaments extraordinaris que molts  han  de superar en les seves  vides."

El projecte que enguany engegarà l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Puigcerdà consisteix que una sèrie de pacients que ja han superat algun tipus de càncer infantil, acompanyats de les seves famílies, puguin participar en la cursa de 6 km de la Mitja Marató Puigcerdà.

L’objectiu principal que es vol assolir amb aquesta iniciativa és que els nens i les nenes tinguin una experiència emocional i física, i de retrobament, dins d’un esdeveniment tan important com la Mitja Marató de Puigcerdà.

A més, 1€ de cadascuna de les inscripcions que es realitzin anirà destinat a l’entitat convidada de la present edició. En aquest cas, l'associació escollida ha estat "Polseres Candela", la qual va ser creada per famílies de nens, nenes i adolescents afectats de càncer que es van conèixer a la 8a planta de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

En David Sánchez, el seu president, va explicar que el motor que mou aquesta gran família solidària és el seu suport a la recerca, ja que creuen fermament que la investigació és imprescindible per a millorar en el seu tractament i augmentar-ne la supervivència. Aquest és el motiu pel qual l'associació es dedica a recaptar fons per a finançar la recerca en càncer infantil, fent costat econòmicament a equips de recerca d’excel·lència en l’àmbit nacional.

Per altra banda, l'acte també va comptar amb la presència del gerent d’explotació del Túnel del Cadí, Joan Comellas, qui va recordar els 3 anys que l'empresa porta donant suport a la Mitja Marató com a espònsor principal del projecte inclusiu i va destacar la importància que projectes com aquest tenen sobre la Responsabilitat Social Corporativa de Túnels de Barcelona i Cadí.

Finalment, també vam tenir el plaer de comptar amb l’Albert Gasulla, un nen de 13 anys que ha superat un ependimoma de fosa posterior i que participarà en la carrera de 6 km de la Mitja Mataró. Gasulla va confessar que, quan sigui gran, li agradaria dedicar-se a la investigació per ajudar a tots aquells nens i nenes que hagin d’enfrontar-se al mateix enemic que ell ha aconseguit vèncer.

L’acte de presentació va concloure amb una visita a les instal·lacions i sales de control del Túnel del Cadí.

Des de l’Ajuntament de Puigcerdà estem convençuts que, amb la vostra participació, aquesta edició serà tot un èxit, però sobretot, un recordatori del poder de la comunitat per canviar vides i fer del món un lloc millor per a tots.

Gràcies a tots els espònsors i col·laboradors que cada any esteu al nostre costat perquè, sense vosaltres, res d’això seria possible!

Més informació sobre la 26a Mitja Marató: https://tuit.cat/3Op42 

Vídeo de presentació: https://www.instagram.com/p/C5RQZE2o9pO/