INAUGURACIÓ DE LA SALA 6 “CONVENTUS” DEL MUSEU CERDÀ DE PUIGCERDÀ

29/05/2021
Ajuntament de Puigcerdà

El pròxim dissabte 5 de juny a les 16.30h tindrà lloc la inauguració de la sala 6 del Museu Cerdà titulada “Conventus”.

Aquesta nova exposició permanent, ubicada a la planta -1 del Museu, us convida a conèixer la història dels convents de Puigcerdà, estretament lligada a l’evolució urbana de la Vila, i a endinsar-vos en la vida quotidiana del convent de les Carmelites.

L’espai s’ha dividit en tres subespais: el primer mostra l’important rol jugat pels principals monestirs de Puigcerdà (sobretot el dels dominics i el dels franciscans), els qual tenen un origen medieval, que perduraren fins a la desamortització de Mendizábal o poc després (1835-1840).

El segon subespai mostra l’evolució d’un edifici i d’uns espais originàriament destinats a convent de clausura (emmarcat en el context social i geogràfic de l’època) i la vida de recolliment i sacrifici extrem duta a terme per la comunitat de les monges Carmelites Descalces, així com la seva relació amb la població puigcerdanenca i cerdana del moment.

El tercer espai, l’antiga Cripta del convent, acosta el ritual de la mort al visitant i el significat simbòlic que aquest tenia per a la comunitat de monges, alhora que s'aprofundeix en la història del convent a través d’un audiovisual.