Inauguració de les noves dependències de la Policia Local de Puigcerdà

05/03/2021
Ajuntament de Puigcerdà

Avui divendres, l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, han inaugurat les noves dependències de la Policia Local de Puigcerdà.

Les noves oficines, ubicades al carrer Querol 23 (tocant a la plaça de Santa Maria) disposen d’un espai d’atenció al públic, diversos despatxos, sala de reunions i office, vestuaris per a homes i dones, sala d’arxiu i armer.
 
Les obres han estat finançades per l’Ajuntament de Puigcerdà i la Diputació de Girona.
 
La Policia Local de Puigcerdà fou creada ara fa 74 anys, el desembre de 1947, en virtut del “Reglament de Vigilància de la Vila de Puigcerdà”. Anteriorment, el Consistori havia creat, el 13 d’abril de 1909, les primeres places de “Vigilants nocturns subvencionats”. Disposar d’unes noves dependències que substituïssin l’oficina actual, a la planta baixa de l’Ajuntament, era una llarga reivindicació del cos de Policia Local de Puigcerdà.
 
L’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha remarcat que “més que unes noves dependències, serà la primera vegada que la Policia Local disposarà d’unes dependències pròpies per al col·lectiu, adequades a les necessitats del segle XXI”. També ha explicat que “ara el següent repte serà ampliar la plantilla del cos”.
 
El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha destacat que “millorar les instal·lacions de la Policia Local suposa millorar l’atenció que es presta a la ciutadania”.
 
Finalment, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha volgut “posar en valor la feina dels diferents cossos policials, entre ells les policies locals”.