INAUGURADA LA SALA “CONVENTUS” DEL MUSEU CERDÀ

07/06/2021
Ajuntamen de Puigcerdà
Aquest dissabte a la tarda s’ha inaugurat la nova sala “Conventus” del Museu Cerdà de Puigcerdà.
 
Aquesta nova exposició permanent, ubicada a la planta -1 del Museu, us convida a conèixer la història dels convents de Puigcerdà, estretament lligada a l’evolució urbana de la Vila, i a endinsar-vos en la vida quotidiana del convent de les Carmelites.
 
L’espai s’ha dividit en tres subespais: el primer mostra l’important rol jugat pels principals monestirs de Puigcerdà (sobretot el dels dominics i el dels franciscans), els qual tenen un origen medieval, que perduraren fins a la desamortització de Mendizábal o poc després (1835-1840).
 
El segon subespai mostra l’evolució d’un edifici i d’uns espais originàriament destinats a convent de clausura (emmarcat en el context social i geogràfic de l’època) i la vida de recolliment i sacrifici extrem duta a terme per la comunitat de les monges Carmelites Descalces, així com la seva relació amb la població puigcerdanenca i cerdana del moment.
 
El tercer espai, l’antiga Cripta del convent, acosta el ritual de la mort al visitant i el significat simbòlic que aquest tenia per a la comunitat de monges, alhora que s'aprofundeix en la història del convent a través d’un audiovisual.