INICI DE LES OBRES DE LA SALA 6 DEL MUSEU CERDÀ DE PUIGCERDÀ

12/02/2021
Ajuntament de Puigcerdà

Ja han començat les obres d’adequació de la Sala 6 del Museu Cerdà de Puigcerdà, dedicada a la història dels convents medievals al municipi i a explicar com era la vida en el convent de clausura en què actualment s’ubica el museu.

Fins el mes de març s’estarà treballant a taller en la producció dels continguts expositius (gràfics, audiovisuals i materials interactius) i també en la fabricació i subministrament del material museogràfic.

A l’abril començarà la instal·lació i el muntatge in situ, i la nova sala es podrà visitar a partir de finals de maig.

D’aquesta manera, el Museu Cerdà disposarà d’una nova planta acabada de la col·lecció permanent. A la planta baixa ja es pot visitar l’espai dedicat a la casa i la família cerdana, i està en procés la sala sobre la història de Puigcerdà.

El pressupost d’adequació de la sala dedicada als convents és de 141.000 € i els treballs van a càrrec de Grop Exposicions i Museografia. A banda cal sumar-hi la redacció del projecte de museïtzació, que es va encarregar a Stoa Propostes Culturals i Turístiques.

Aquesta inversió es finança amb una aportació de 100.000 € de la Diputació de Girona, una subvenció dels fons europeus FEDER i també amb recursos del propi Ajuntament de Puigcerdà.