- Inici>
- Actualitat ▾>
- Notícies de Puigcerdà>
- José Carlos Gámiz, xef del restaurant Origen, finalista del Premi Laumont 2025 a la millor recepta amb tòfona negra
José Carlos Gámiz, xef del restaurant Origen, finalista del Premi Laumont 2025 a la millor recepta amb tòfona negra
11/02/2025
Ajuntament de Puigcerdà
La seva original i saborosa proposta "Trufa, arcoíris, fantasía de sabores" va ser una de les més ben valorades de les 50 que es van presentar a la preselecció
José Carlos López Gámiz, xef del restaurant Origen de Puigcerdà, ha sigut finalista del Premi Laumont 2025 a la millor recepta amb tòfona negra.
La seva proposta "Trufa, arcoíris, fantasía de sabores", que fusiona la cuina del Pirineu amb un ramen japonès, va ser una de les receptes més ben valorades dels 50 plats que es van presentar a la preselecció.
Finalment, el primer premi valorat en 3000€, va ser per Alejandro Gil, del restaurant Cal Paradís, per una recepta on el jove xef de La Vall d’Alba va proposar la combinació d’una terrina de col·làgens amb celery i tòfona.
El jurat de l'edició d'enguany, format per Maria Nicolau, David Seijas i Quico Arumí, va elogiar la creativitat i el domini tècnic de la recepta guanyadora, però també va voler destacar el profund respecte pel producte i l'exquisit equilibri de sabors dels altres dos plats, els quals van demostrar un altíssim nivell.
El principal objectiu del certamen culinari és estimular l'ús i el coneixement de la tòfona negra en el sector de la restauració, així com promocionar la creativitat en les receptes dels millors restaurants del país.
D'aquesta manera, gràcies al talent de López Gámiz, el passat diumenge 9 de febrer Puigcerdà va estar molt ben representada al Trufforum de Vic, un dels punts de trobada de referència del sector de la tòfona a nivell mundial.
Fotografies de @laumont.truffles.