L’AJUNTAMENT DE PUIGCERDÀ DEMANA A LA GENERALITAT MESURES DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA

22/12/2020
Ajuntament de Puigcerdà
L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha sol·licitat al Govern de la Generalitat que el confinament perimetral i les restriccions que han entrat en vigor aquesta mitjanit, i que malauradament són necessàries vista la situació epidemiològica, vagin acompanyades, de manera urgent, d’un paquet important de mesures de reactivació econòmica per Puigcerdà i la Cerdanya.
 
Així mateix, l’equip de govern municipal, reunit aquesta nit, ha aprovat sol·licitar formalment als governs de la Generalitat i de l’Estat, i a la resta d’administracions públiques, mecanismes d’estímul i de suport econòmic per a tota la comarca, i particularment per aquells sectors d’activitat econòmica més castigats.
 
Les mesures decretades, que el Consistori entén, impacten de ple en el conjunt de l’economia local, i particularment en àmbits com la restauració, el comerç, el sector turístic, la cultura o l’esport, entre d’altres, sectors que ja estaven especialment afectats, i ho fan en plena temporada turística de Nadal i d’hivern.
 
Venim d’una temporada d’hivern anterior que ja es va acabar de manera abrupta el març. Des de llavors, de manera intermitent, hi ha hagut diferents períodes de limitació o tancament de l’activitat, que han castigat especialment alguns sectors.
 
Cal que aquestes mesures de suport econòmic s’aprovin de manera ràpida, disposin de la dotació pressupostària suficient, s’articulin mitjançant procediments simples i àgils i permetin que les ajudes arribin amb celeritat als treballadors i empreses.
 
Convé recordar que el gruix dels tributs vinculats a l’activitat econòmica van a parar a la Generalitat i a l’Estat. Tanmateix, l’Ajuntament de Puigcerdà ja va activar fa unes setmanes una línia extraordinària d’ajuts de 400.000 € per aquells establiments del municipi més castigats, els quals es poden sol·licitar fins el 23 de desembre.
 
La nostra solidaritat envers tots els treballadors i empreses de la comarca, així com amb la ciutadania en general.
 
Més que mai, prudència i responsabilitat individual. Cuidem de la nostra salut!