L’Ajuntament de Puigcerdà suspèn temporalment l’atorgament de llicències de pisos turístics

07/11/2023
Ajuntament de Puigcerdà

La mesura respon a la declaració per part de la Generalitat com a zona tensionada i té com a finalitat principal obrir un període de reflexió i confeccionar una nova normativa

Després que la Generalitat de Catalunya hagi declarat la nostra Vila com a zona tensionada pel que fa a l’accés a l’habitatge, l’Ajuntament de Puigcerdà ha decidit suspendre de forma temporal l'atorgament de llicències de pisos turístics a tot el municipi, inclosos els nuclis agregats.

La finalitat principal d’aquesta mesura consisteix a obrir un període d’anàlisi i reflexió sobre l’oferta immobiliària disponible en l’actualitat i sobre la necessitat que aquesta es vegi ampliada, tant a nivell d’habitatge en venda com de vivenda en lloguer i, sobretot, protegida.

Per altra banda, el que també es busca des del consistori és la creació d’una figura urbanística que sigui capaç de determinar i regular les condicions urbanístiques d’emplaçament, intensitat, ús i accessos dels habitatges d’ús turístic de la nostra Vila.

Aquest seria el primer pas de molts en la lluita de l’Ajuntament de Puigcerdà contra l’especulació urbanística. Així ho ha expressat la regidora d’Habitatge, Nerea Espada: “Actualment, la situació tant en la comarca com en el nostre municipi és insostenible, així que hem de continuar treballant en la confecció de noves mesures i en la creació de nou habitatge protegit per revertir aquesta preocupant situació.”

Per ara, la suspensió s’aplicarà per a un any, però és prorrogable a dos si les circumstàncies i la situació immobiliària així ho requereixen.