La farmaciola del malalt imaginari

09/05/2022
Ajuntament de Puigcerdà

Amb motiu del 400 aniversari del naixement de Molière, aquest diumenge dia 15 a les 6 de la tarda el teatre municipal del Casino Ceretà de Puigcerdà acollirà la representació de l’obra “La farmaciola del malalt imaginari” a càrrec de la companyia professional “Terra Teatre”.

L’entrada, que no s’ha de reservar prèviament, és solidària i voluntària i es destinarà a l’associació “Cerdanya Acull”.
 
“La farmaciola del malalt imaginari” es una reescriptura contemporània de la comèdia “El Malalt Imaginari” de Molière.
 
Ens situem en un futur imaginari on sembla que les relacions afectives i familiars en comptes d’haver-se modernitzat i millorat han tirat enrere en el temps. En aquest futur la gent sembla més superficial i abarrocada que mai. Això si, la tecnologia i la ciència han seguit avançant fins aconseguir una meravellosa fita: La immortalitat. Només uns quants privilegiats es poden permetre el luxe de comprar la immortalitat i viure per sempre sense por a la malaltia i la mort. Però de vegades, la ciència s’equivoca i ens posa davant d’una realitat que cal afrontar i per la qual no estem preparats. “I… si?” “I si aquest refredat en realitat és…?” “Sovint sento un dolor aquí…”. Doncs sí, aquesta nova realitat no és altra que la hipocondria, la malaltia que només existeix a la nostra imaginació. El nostre Malalt Imaginari iniciarà un viatge cap a l’interior de la por on haurà d’enfrontar-se a la temuda mort. Gràcies a la gent que se l’estima de debò, descobrirà l’antiga medicina que necessita el seu cas: Reconèixer que l’únic camí de la vida és el camí de l’Amor.