La FEDHielo i l'Ajuntament de Puigcerdà presenten el Mundial d'Hoquei Gel U18

13/03/2024
Ajuntament de Puigcerdà

A partir de l'17 de març i fins al dia 23, la pista de gel de la Vila acollirà la celebració del torneig, el qual decidirà quina de les sis seleccions participants (entre les que es troba Espanya) mereix ascendir a la Divisió II Grup A

Ahir, al Club Poliesportiu Puigcerdà, va tenir lloc la roda de premsa de presentació del Mundial d’Hoquei Gel Sub-18 Divisió 2 Grup B.

Un torneig en format lligueta que es disputarà a la pista de gel de la capital cerdana els dies 17, 18, 20, 21 i 23 de març i que decidirà quina és la selecció que mereix ascendir a la Divisió II Grup A.

L’alcalde de Puigcerdà, Jordi Gassió, va donar la benvinguda destacant la importància que l’hoquei gel té a Puigcerdà, sent des de fa més de 65 anys un dels pulmons esportius que més oxigen aporta a la Vila: “La pràctica de l’hoquei gel a Puigcerdà no només significa el foment de la pràctica esportiva, sinó el conreu d’uns valors basats en el respecte, la formació, la disciplina, la perseverança, la humilitat, el treball en equip i el creixement personal”.

Gassió també va assenyalar que, per a la Vila, és tot un orgull que sis seleccions de països d’arreu del món visitin la població per competir i brindar hoquei de màxim nivell. En aquest sentit, el batlle va afirmar que aquest era precisament un dels principals objectius que es perseguien quan es va substituir la tanca perimetral de la pista per adaptar-la a la normativa vigent.

Així mateix, va animar tant a locals com a visitants a acudir als partits que tindran lloc a la Pista de Gel del Poliesportiu de Puigcerdà cada dia de competició a la una del migdia, a dos quarts de cinc i a les vuit de la tarda (partit d’Espanya sempre a aquesta hora). L’entrada serà gratuïta i, en cas de no poder-hi assistir, el torneig també es podrà seguir per streaming a través del canal de YouTube de FEDHielo TV.

Per la seva banda, Frank González, president de la Real Federación Española de Deportes de Hielo, va manifestar la voluntat de la federació de portar més competicions, torneigs, formacions i esdeveniments esportius a Puigcerdà per convertir la Vila en un referent mundial dels esports de gel.

També va destacar el nombre de persones que s’han traslladat fins al municipi per participar en el Mundial: aproximadament 200 entre àrbitres, equip mèdic, esportistes i staff per part de les sis seleccions que competiran per ascendir al Grup A de la segona divisió (Espanya, Xina, Chinese Taipei, Bulgària, Austràlia i Israel).

En aquest mateix sentit, González va destacar la bona acollida que tant la Federació com l’staff i les seleccions participants han rebut per part de les institucions, hotelers i vilatans i vilatanes. Des de la RFEDH estan convençuts que els locals i els aficionats nacionals i internacionals que acudin a la Vila per seguir la competició viuran una experiència molt completa i tindran l’espectacle esportiu assegurat.

La cerimònia d’inauguració se celebrarà just abans del primer partit de la selecció espanyola, aquest pròxim diumenge 17 de març, a les 19:45h a la Pista de Gel del Club Poliesportiu Puigcerdà. Us hi esperem a tots i a totes!

Trobareu els horaris i més informació a: https://www.iihf.com/en/events/2024/wm18iib